The FoolZ zijn terug! En hoe!

Zaterdag 28 april 2012

Door bazbo

bazbo

Na anderhalf jaar stilte waren ze er weer. En hoe!
The FoolZ zijn Apeldoorns trots als het gaat om de muziek van Frank Zappa. Als u de muziek van Frank Zappa niet kent of u waardeert die muziek niet, dan kunt u nu wegklikken. Fijn. Zo. Zijn we nu met liefhebbers onder elkaar. The FoolZ!

Begin 2011 kwam het bericht dat toetsenist Wan Kemper pijn aan zijn hand had. RSI. Hoogst vervelend. Hij had er al eerder last van. Een half jaar niet spelen. De stilte werd ondraaglijk.
Afgelopen vrijdagavond werd de stilte doorbroken. The FoolZ speelden voor een goed gevuld Kerkje in Art café Sam Sam.

Aanleiding was de actie Alpe d’HuZes. Bassist Pedro en zijn partner Tanja hadden dit optreden geregeld. Doel was geld inzamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Dat lukte.
Maar de FoolZ-fan kwam natuurlijk voor de muziek. En die was als vanouds. Gitaristen Lex Kemper en Remco Aalhuizen waren ouderwets op dreef, Wan speelde enkele waanzinnige solo’s, Pedro Steneker was ‘steady als een rock’ en drummer Jelle ‘Jelly’ van Andel bleek de drijvende kracht.

Een ieder die het werk van Frank Zappa kent, weet dat The FoolZ zijn rock-repertoire zeer energiek naspeelt. Hoogtepunten waren Florentine Pogen, de toetsensolo in (Let’s Move To) Cleveland, de wah-wah in More Trouble Everyday, het gitaarduel in Dirty Love en de samenzang van Love Of My Life.
Bijzonder was de aanwezigheid van Frank Zappa zelf. Rob Voss lijkt als twee druppels water op De Grote Meester. Hij speelde gitaar en liep door de zaal, gekleed zoals Frank Zappa ging op de hoes van de elpee Sheik Yerbouti.

Zondag 13 mei doen de heren het nog eens over. Dan in het Bluescafé. Aanvang 16.00 uur. Houdt u van avontuurlijke muziek? Dan zie ik u dan. Tot dan! O ja, u kunt mij herkennen aan die malle rubberen kip die ik bij mij heb.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?