Theatervoorstelling over loverboys

Dinsdag 23 oktober 2012

Door Redactie

Op dinsdag 30 oktober 2012 speelt Theater THOT de theatervoorstelling ‘Wat zeur je nou! over loverboys’. De voorstelling wordt gehouden in De Stolp, gevestigd aan het Violierenplein 101 in Apeldoorn. Het doel van de voorstelling is moeders met dochters van 12 tot 18 jaar preventief voor te lichten over het fenomeen loverboys. De voorstelling duurt van 19.00 tot 21.00 uur, de zaal is geopend vanaf 18.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan tot 28 oktober 2012 (vermeld je leeftijd) via:  b.lubbers@iriszorg.nl, of jolanda.bergsma@meeveluwe.nl

Daarnaast is er op maandag 19 november van 19.00 uur tot 21.00 uur in Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, een voorstelling van theater THOT bedoeld voor organisaties. Hier zijn begeleiders en hun meiden tussen de 12 en 18 jaar van harte welkom. De zaal is geopend vanaf 18.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan tot 12 november 2012 (vermeld je leeftijd) via: b.lubbers@iriszorg.nl, of jolanda.bergsma@meeveluwe.nl .

Binnen de gemeente Apeldoorn is er veel aandacht voor het stoppen en voorkomen van (seksuele) uitbuiting van jongeren via de Loverboy-methodiek. De afgelopen jaren is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen de gemeente Apeldoorn, JIP, GGD, MEE Veluwe, Politie en Md Veluwe. Naast hulpverlening aan slachtoffers en daderaanpak organiseren zij  preventie- en voorlichtingsactiviteiten voor jongeren, ouders en professionals om ze bekend te maken met het fenomeen loverboys. Met deze activiteiten willen de samenwerkende organisaties dat jongeren, ouders en professionals de problematiek herkennen en actie kunnen ondernemen als zij zelf – of iemand in de omgeving – te maken krijgt met een mogelijke loverboy.

Theater THOT maakt jeugd- en jongerentheater. In de voorstelling ‘Wat zeur je nou! over loverboys’ spelen acteurs het verhaal van Lisa, een meisje van 15 jaar dat verliefd wordt op Mike. Haar vriendin Marjon begrijpt niet hoe Lisa aan die dure spullen komt en de vriendschap komt op gespannen voet te staan. De moeder van Lisa probeert haar eigen leven op orde te krijgen en heeft daardoor weinig aandacht voor Lisa. Hevige ruzies zijn het gevolg. Je ziet hoe Mike ervoor zorgt dat Lisa steeds meer afhankelijk wordt van zijn aandacht en ‘zorg’ en hoe zij in een fuik terecht komt die zich steeds meer sluit.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?