Tomra neemt Belgisch sorteerbedrijf Best Kwadraat over

Vrijdag 1 juni 2012

Door Redactie

Archief Tomra

Tomra Systems ASA heeft gisteren een overeenkomst getekend met de eigenaren van de Belgische technologiefabrikant Best Kwadraat N.V., waarmee Tomra honderd procent van de aandelen van Best zal overnemen. Verwacht wordt dat de afronding van de transactie begin juli 2012 plaatsvindt.

Best (Belgian Electronic Sorting Technology) is een leidende aanbieder van geavanceerde optische sorteertechnologie voor diverse markten, waaronder voedsel, recycling en tabak. De organisatie biedt haar oplossingen met behulp van zelfontwikkelde technologieën, op basis van technieken als laser, camera en röntgen.

“Best brengt zowel unieke, gepatenteerde technologie als een leidende positie in verschillende snelgroeiende segmenten binnen de voedselsorteringsindustrie”, aldus Stefan Ranstrand, Tomra’s President en CEO. “De aangekondigde acquisitie van Best versterkt Tomra’s aanwezigheid in de markt en samen met onze huidige sorteerbedrijven, zal het een ongeëvenaarde technologiebasis bieden waarmee onze organisatie verder kan groeien.”

Op dit moment heeft Best ruim driehonderd medewerkers in België, Spanje, Amerika, Nederland, China, Turkije en Japan. De organisatie bedient verschillende van ’s werelds top 10 voedselfabrikanten. In totaal zijn er ongeveer 3.500 Best-installaties in meer dan tachtig landen. De organisatie maakte in 2011 een winst van meer dan dertien miljoen euro op een totale omzet van ongeveer 87,8 miljoen euro.

“Best en Tomra’s overige sorteerbedrijven vullen elkaar perfect aan in termen van technologie en marktaandeel. Dit zal voordelen opleveren voor onze klanten en onze gecombineerde organisatie versterken”, aldus Best CEO Paul Berghmans.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!