Nieuwe broodjeszaak ‘Tootjes’ geopend in Apeldoorn

Woensdag 8 mei 2024

Door Jasmijn ten Napel

Tootjes, een nieuwe broodjeszaak gelegen in de Apeldoornse Hoofdstraat, heeft onlangs haar deuren geopend. De zaak richt zich op verse, ambachtelijke broodjes met een uitgebreide keuze voor de gasten. Eigenaar Javez Leuwol vertelt over de nieuwe zaak. 

De menukaart van Tootjes biedt een scala aan opties, van klassieke broodjes zoals bal en tonijn tot creatieve variaties met het ‘avocado eitje’ of Quesadillas met kip en kaas. De favoriet van zowel eigenaar als chef Javez Leuwol is de Bulgogi Beef, terwijl het Broodje Chicken Parm als bestseller te boek staat. Vegetarische en veganistische opties zijn eveneens aanwezig.

Broodjes van tootje

“Mijn moeder had eerst de broodjeszaak ‘Broodjes van Tootje’ aan de Arnhemseweg. Omdat ze daarnaast nog een zonnestudio had, werd het haar te veel en toen heeft ze het concept aan mij overgedragen,” vertelt Leuwol. “Een aantal dingen op het menu heb ik overgenomen zoals het klassieke broodje van Tootje. Verder heb ik vooral mijn eigen draai aan de zaak gegeven.”

Michaela Muller, de voormalige eigenaar van de zaak aan de Arnhemseweg, deelt haar redenering achter de overdracht: “Mijn opa noemde me altijd Tootje en ik ben gek op brood. Zo kwam ik op het idee om een broodjeszaak te openen. Ik ben heel trots op Javez dat hij het nu kan oppakken.”

Naast het streven naar culinaire hoogstandjes, hecht Tootjes ook waarde aan de totale ervaring. De zaak straalt een warme en uitnodigende sfeer uit met comfortabele zitjes en een eigentijdse inrichting. “We krijgen heel veel positieve reacties. We willen graag een fijne sfeer creëren waar je gezellig kunt lunchen en echt even de tijd kunt nemen om te gaan zitten,” vertelt hij.

Leuke chaos

“Op Koningsdag was het druk en liep het zweet al over mijn voorhoofd. Het was leuke chaos, we doen het nu met zijn drieën. Een afwasser, een bediende en ik zelf in de keuken. Voor nu laten we het zo en gaan we kijken hoe het loopt,” voegt Javez toe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!