Help de bevolking van Oekraïne

Trio Guus Essers knalt tijdens benefiet

Maandag 25 maart 2013

Door bazbo

Henk Schrier

Om een of andere reden komen we op zondagmiddag 24 maart Art café Sam Sam binnen. Is er iets te doen?
‘Jazeker,’ zegt bedrijfsleider Anja. ‘Er is een benefiet gaande voor kinderen met een stofwisselingsziekte VIOS. Je hebt al een paar leuke bandjes gemist, maar straks begint Trio Guus Essers.’

Guus wil ik graag zien en horen en dus betalen we de vijf pleuro van harte. Het goede doel is mooi, maar kan me niet eens schelen.
Guus is niet alleen. Naast hem op het podium staan zijn broer Kees Essers (ik verzin maar een voornaam) en saxofonist  André Jansen (ik verzin maar een achternaam). ‘De drummer kan er helaas niet bij zijn,’ vertelt Guus. (Ik verzin even geen voornaam en geen achternaam.) En dus zet Guus de drumcomputer in. Ha!

In sommige nummers is die drumcomputer hoogst belachelijk. Ik noem een song als Knockin’ On Heaven’s Door van Dylan of Route ’66. Maar in andere, meer jazzy stukken klinkt het wel degelijk erg lekker. Héél erg lekker.
Saxofonist André fiedelt een mooi moppie weg, bassist Essers heeft een funky slapsolo onder de vingers en Guus zelf weet wel raad met de toetsen. Zijn pianosolo’s zijn een lust voor mijn oor.
Hoogtepunten van de set zijn enkele nummers van jazzrockformatie Spyro Gyra, zoals Little Linda, en het heerlijke Cantaloupe Island van Herbie Hancock.

Maar het allermooiste is de afsluiter. ‘We staan hier aanstaande donderdagavond weer,’ vertelt Guus. ‘Maar dan mét drummer!’
Onthouden dus. Donderdagavond 28 maart 2013 in Art café Sam Sam: Quartet Guus Essers met drummer!


Apeldoorn, maart 2013

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?