Twittertrap in verglaasde stad

Zondag 29 november 2009

Door Gerrit Steenbergen

Zaterdag 28 november was het zover, de feestelijke afsluiting van de aanleg van een glasvezelnet in Deventer was een feit. Hiermee is Deventer de eerste verglaasde stad van Europa, het past ons dan ook Deventer vanuit Apeldoorn te feliciteren.

Om dit feest kracht bij te zetten heeft Deventer op het Vogeleiland (park recht tegenover het station) een tentoonstelling ingericht met als thema ”Het geheim van licht”. Zo is er een verlicht pad waar de lampen van kleur veranderen wanneer de wandelaar geluid maakt.

Een van de aardigste features die de betekenis van glasvezel en licht goed illustreert is de Twittertrap gemaakt door de Apeldoorner Max Dammers. De bestaande trap naar het theehuis is voorzien van elektronica, waarbij er geluid en licht verschijnt bij het belopen van de trap. Op zich is dit niets nieuws, een trap als alternatieve piano en compositie instrument. Het vernieuwende element zit hem in het gebruik van Twitter. Wanneer je muziek klaar is, verschijnt het real time op Twitter. Mocht de compositie je niet aanstaan, na afluisteren op je telefoon of laptop, onmiddellijk de trap weer op.

De komende dagen zal het wel druk worden in het theehuis met draadloze burgers om na het Twittertrappen onmiddellijk hun resultaat uit te luisteren. De moeite waard om eens in Deventer te gaan ”componeren”.

Geïnteresseerd in de composities van de anderen, ga naar www.twittertrap.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!