Upside van Down en 8 uur overwerken

Maandag 1 februari 2016

Door ianmacm

Linda Germs

 

In de regel probeer ik mij zo min mogelijk aan te trekken van de polariserende anti, de anti-anti en de anti-anti-anti discussies die mediapikken zo graag aan één grote lans rijgen en recht tegenover elkaar uit proberen te spelen. In plaats daarvan zit ik recht tegenover Linda Germs, voorzitter van de stichting Upside van Down. Ik vraag haar net, voor de derde keer, of ze net écht zei dat er mensen met down-syndroom zijn die een MSc. hebben behaald. “Ja”, klinkt haar antwoord.

De Upside van Down doet als goed doel mee aan Acht Uur Overwerken Apeldoorn, een wereldwijd initiatief om prachtige doelen nog mooier te maken. We praten over wat wij voor de stichting kunnen betekenen, over de visie van de stichting om een menselijke maat van toegevoegde waarde te delen met iedereen. We hebben het over onmogelijke keuzes waar aanstaande moeders voor worden gezet, de politieke beslissingen en de rol van de maatschappij in een lobby om gelijkheid.

Ik voel mij bevoorrecht om tegenover Linda te mogen zitten, net als ik tegenover Hubert van SAM zat, zoals ik tegenover Truus van Kristal Samen Leven zat en zoals ik tegenover Claire van Giro 555 zat, tegenover elkaar om met elkaar acht uur over te werken. Achttien maart zullen we in de Gigant laten zien hoe verbonden we kunnen zijn.

Meedoen? We zijn altijd op zoek naar creatieven die zich in willen zetten voor het goede doel. Werk samen met andere creatieve ondernemers (in de breedste zin van het woord dat je je kunt voorstellen) aan het mooier maken van deze wereld. Werk acht uur over in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!