Vanaf 1 maart weer duurzame energie van deA

Vrijdag 18 januari 2013

Door deA

De Apeldoornse duurzame energiemaatschappij deA moest in december noodgedwongen stoppen met het leveren van lokale energie. De reden was dat Triangel Energie, de energiepartner van deA, failliet is verklaard. Inmiddels is bekend dat er geen doorstart van Trianel zal plaatsvinden en deA op zoek moet naar een nieuwe energiepartner. Op 1 maart wil deA weer volledig operationeel zijn zodat Apeldoorners alsnog kunnen overstappen.

De reden dat deA gebruikt moet maken van een energiepartner is dat voor het leveren van energie een leveringsvergunning nodig is. deA is momenteel nog niet groot genoeg om een eigen leveringsvergunning aan te kunnen vragen.

Michael Boddeke, directeur van deA: “Het kiezen van een nieuwe energiepartner moet zorgvuldig gebeuren. Tegelijkertijd willen we ook de voortgang erin houden. We hebben ons daarom als doel gesteld om op 1 maart weer operationeel te zijn.” Bij het maken van de keuze voor een energiepartner betrekt deA ook de leden en de klanten die in december al wilden overstappen. Via een enquête en een bijeenkomst kunnen zij kenbaar maken wat zij belangrijk vinden. Apeldoorners die ook interesse hebben om klant te worden, kunnen zich alvast aanmelden via de website www.de-a.nl. Ook voor zonnepanelen kan men bij deA terecht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!