Help de bevolking van Oekraïne

Veel vertier in warm Apeldoorns weekend

Donderdag 16 augustus 2012

Door Redactie

Randy Gasper

De vakantie is bijna voorbij, maar weekend is en blijft het elke week. Dit weekend belooft het warm te worden. Tropisch warm. In en rondom Apeldoorn is er heel veel te doen en dat allemaal met mooi weer.

We halen een paar highlights eruit. Er staat namelijk weer heel veel in onze agenda. Hou deze bij de hand dit weekend. De agenda is ook lekker makkelijk op je mobiel.

VRIJDAG

Er is vrijdag overal van alles wat te doen. Vooral gezellig wordt het in Ugchelen. Daar zijn weer de jaarlijkse zomerfeesten. De afsluiter op vrijdagavond is niemand minder dan de charmante en mooie zangeres Belle Perez. En dat rijmt. Spaanse sferen tref je ook eerder op de avond bij De Borrelnood. Dit keer in de Kambizuri in Apenheul. Ook terug van weggeweest is het Blinq Openlucht FilmFestival. Het lijkt misschien toeval, maar ook hier apen, want tijdens deze zwoele openingsavond wordt er gestart met de film The Rise of the Planet of the Apes.

ZATERDAG

Dan is het alweer zaterdag. Langs het kanaal is er nog een kofferbakverkoop. Wel de een na laatste, dus voor koopjes: nu kan het nog! Het Oranjepark is decor voor een hele legerinvatie. In het kader van Gelegerd in Gelderland staan er tal van militaire voertuigen opgesteld tijdens de Grote Static Show. Aangezien er tropische temperaturen zijn voorspeld klinkt het dance- en zwemfestijn SoundDivers Poolparty misschien nog wel aantrekkelijker. Dit feest wordt gehouden in en rondom het water van Het Boschbad. De zomerfeesten in Ugchelen zijn er ook nog deze avond. Als afsluiting van dit feest treedt Monique Smit op.

ZONDAG

Kunstliefhebbers kunnen op zondag heerlijk in de hete zon genieten van het Art Event dat gehouden wordt in Berg & Bos. Mensen met kleine kinderen kunnen daarentegen plezier voor het hele gezin vinden tijdens het zomerfeest op de Kinderboerderij in De Maten. Ook zijn er zondagmiddagconcerten van Tom Wolkers & Bigband Free Time Music. Dit uiteraard in het Oranjepark. Meer muziek vind je tijdens het feest in het Bluescafé of bij de overbuurman Gigant. Daar treedt Sideditch op. Zijn staan in de halve finale van De Grote Prijs van Nederland, maar zondag trappen ze de muzikale middag af, gevolgd door het fenomeen Bring Your Own BBQ.

We vergeten bijna dat we voor flinke verkoeling ook nog Bussloo hebben. En wat te denken van de vele terrassen die je kan vinden op onze terraskaart. Er is dit weekend dus écht voor een ieder wat wils.

Een lekkere Veluwse Schavuyt erbij! Het wordt gezellig in Apeldoorn!
Fijn weekend Apeldoorners!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?