Veluwerit voor wielrenners

Vrijdag 13 mei 2016

Door Agenda

Op woensdag 18 mei 2016 organiseert de Apeldoornse toerclub Frame en Autobedrijf Weijers de Veluwerit, een toertocht voor wielrenners. De uitdagende routes van 90 en 130 km voeren de deelnemers over de prachtige glooiende wegen van de Veluwe en door de IJsselvallei.

De start en finish is bij voetbalvereniging Victoria Boys, Berghuizerweg 153 in Apeldoorn. De deelnemers kunnen tussen 8.30 en 10 uur inschrijven en starten.

De routes gaan over verharde wegen en fietspaden en zijn volledig met pijlen uitgezet. De fietsers die de 130 km rijden, beklimmen na de pauze in Eerbeek de Posbank, de Zijpenberg en de Emma Pyramide. De 130 km-route is opgenomen in de selecte rij van toertochten die gelden voor het behalen van het Klimmersbrevet van het Nederlands Klimmers Comité.  De 90 km gaat ook door het Nationaal Park Veluwezoom maar laat de meeste heuvels links liggen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 ( 90 km ) en € 5 ( 130 km ). Leden van de NTFU en NPSB kunnen op vertoon van hun Toerfietskaart of NPSB-pasje voor  € 3,00 cq. € 4 inschrijven. Er is aan de tocht geen herinnering verbonden.

Er is bij de start voldoende parkeergelegenheid aanwezig en uiteraard kunnen de deelnemers zich na afloop douchen.

Voor nadere informatie kan men terecht op www.toerclubframe.nl, mailen naar zegers.rob@chello.nl of bellen naar Rob Zegers, tel. 06 40923417.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!