Verduurzamen in Apeldoorn: ontdek het Zakelijk Energieloket Apeldoorn

Dinsdag 2 mei 2023

Door Kevin van Es

Is jouw bedrijf op zoek naar manieren om te verduurzamen? Zoek dan eens het Zakelijk Energieloket van de gemeente Apeldoorn op. Bij het loket kan je zowel lokale als landelijke informatie vinden als je aan de slag wilt met het verduurzamen, waardoor de energielasten van je onderneming, instelling of vereniging aanzienlijk kunnen gaan dalen. 

Verduurzamen

In het stappenplan energiebesparende maatregelen vind je informatie over het verduurzamen van een zakelijk pand of verenigingsgebouw. Of lees hoe je slimme maatregelen zoals gebouw isolatie, een solar carport, LED-verlichting, automatische entreedeuren of zonnepanelen zelf kunt gebruiken. Verder is er praktische informatie over wet- en regelgeving, subsidies of andere financieringsmogelijkheden te vinden. De aangesloten lokale installateurs en andere vakspecialisten kunnen vervolgens de energiemaatregelen uitvoeren.

Lokale initiatieven 

Apeldoorn telt verschillende lokale initiatieven waarbij bedrijven en wijken zich hebben verduurzaamd of dit nog gaan doen, zoals een Smart Grid of het warmtenet in Kerschoten. Je kan je ook aanmelden voor de bedrijvenroute of de zonnedakaward, een lijst met zonnedaken en andere duurzaamheidsmaatregelen die het afgelopen jaar in Apeldoorn zijn geplaatst. Daarnaast biedt de gemeente Apeldoorn diverse mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in je energieverbruik, denk hierbij aan de eenvoudige scan of het uitlenen van meetapparatuur.

Op de website van Zakelijk Loket Apeldoorn vind je meer informatie over het verduurzamen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!