Vergeefs wachten op Latijnse vonk

Zaterdag 26 augustus 2017

Door Gerard Oltmans

Alle ingrediënten waren vrijdagavond aanwezig om er een swingende kanaalconcert-avond van te maken. Een leuk voorprogramma, met de swingende band Vermuyen & Friends, lekkere sax en een goede stem en daarna Zuco 103 met een Latijns-Techno ritme.

De Business Borrel was goed bezocht maar daarna ebde de belangstelling weg, om 19.30 was het nog erg rustig langs het kanaal. Gelukkig kwam het publiek terug maar toen Zuco 103 op het Hoofdpodium aangekondigd werd als Zuco een-nul-drie kreeg ik het idee dat de avond anders zou verlopen dan de muziek beloofde.

De sloepen lagen klaar om romantisch gevuld te worden met een hapje, drankje, mooi boeket op de boeg, kortom alles was aanwezig.  Zelf de maan liet zich zien al was het maar een sikkeltje. Het bleef droog, de buitentemperatuur was prima….. maar die binnentemperatuur liep niet op.

Terwijl Lilian Vieira stond te swingen op het podium, zat haar publiek heerlijk relaxed te genieten van haar muziek, elkaar, de omgeving en de meegebrachte versnaperingen. Kleedje op de grond wijntje erbij, kijken naar de overkant en foto of videootje maken.

Niets mis mee natuurlijk, maar toch…..Barcelona, Madrid, Parijs, Sofia, Bilbao, North Sea Jazz Festival, Oranjestad en dan staat ook Apeldoorn  in dat rijtje.

Lilian vond het jammer dat er een pauze was in haar optreden, dat doorbrak de sfeer die ze wilde opbouwen. Ik heb zo het idee dat het niet anders was geworden zoals het nu was. Mensen die genoten van elkaar, de lekkere muziek en dat in een gemoedelijke sfeer terwijl de kinderen lekker op het ritme meedansten. Mevrouw, mijnheer wat vond u van de avond? “Wij vonden het een hele gezellige avond, mijnheer”.  Kanaalconcert op vrijdagavond geslaagd dus.

Na een pauze van 5 jaar speelt Zuco 103 weer met de kern die in 1999 begon. Ze trad in Apeldoorn al eerder op in Gigant (2009).

  • Lilian Vieira, zang
  • Stefan Kruger, drums
  • Stefan Schmid, toetsen
  • Met als gasten:
  • Valentijn Bannier, gitaar
  • Alex Oele, basgitaar
Programma Kanaalconcert op zaterdagavond
17.00 DJ Jazzper
17.30 About the Bush
19.00 Bien Étonné
20.00 Trijntje Oosterhuis met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht
23.00 Afterparty met Skyblasters

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!