Vergeten

Donderdag 12 juli 2012

Door Geert Westra

Nu de vakantieperiode weer aangebroken is en mensen weten dat jij geen plannen hebt, mag je oppassen op hun huis. Kranten en ander ongerief uit de brievenbus halen. De aanwezige huisdieren van het noodzakelijke voorzien en aandacht besteden aan het aanwezige groen.

Let vooral op de planten op het balkon, die wil ik zelf ook nog wel eens vergeten, stond op het briefje van de buurvrouw. Een andere buurvrouw liet mij via de mail nog weten dat poes ‘Flossie’ elke ochtend om tien uur haar eerste hapje kreeg en dat ‘Flossie’ dat nog wel eens vergat. Bovendien vergat haar hond ‘Pilsje’ nog wel eens dat hij buiten moest kakken en niet op het parket in de woonkamer. Spullen om het op te ruimen stonden in de gang, zodat ik dat niet kon vergeten.

De buurman van de overkant belde vanuit Frankrijk dat de grasmaaier bij de reparateur stond en dat het hem ontgaan was mij dat te zeggen. Waarschijnlijk begreep ik dat wel, maar ik kon wel ’n maaier van andere ‘buur’ van de overkant lenen. Even van te voren bellen, want je wist maar nooit, want ‘buur’ wilde nog wel eens wat vergeten.

Het buurmeisje van drie huizen verderop twitterde dat haar vriendje niet wist dat ze op vakantie was en dat ik dat vooral ik niet tegen hem moest zeggen. Maar dat hij haar wel kon vergeten en dat hij dat juist wel mocht weten. Nu weet ik waarom mensen op vakantie gaan, voornamelijk, om maar te kunnen vergeten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?