Verken de Geschiedenis en pracht van Apeldoorn met de Centrumwandeling

Maandag 18 maart 2024

Door Redactie

Apeldoorn, een stad vol met geschiedenis en verhalen, nodigt bezoekers uit om de charme van zijn erfgoed te ontdekken. Op zondag 17 maart 2024 begint een reis door het hart van deze stad met de Centrumwandeling, georganiseerd door het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC).

Stadse ontwikkelingen

De Centrumwandeling belooft een fascinerende inkijk te bieden in de ontwikkelingen van Apeldoorn. De gids vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn, o.a. wat de komst van de spoorlijn betekende voor Apeldoorn, hoe dit kleine dorpje totaal veranderde in een woonplaats met mooie villawijken, parken en chique winkels in de Hoofdstraat. Deze wandeling staat voor 2024 op de kalender op elke zondag van 10 maart t/m 27 oktober.

 We lopen vanuit de Hoofdstraat naar het Oranjepark en vertellen over de stadse ontwikkeling, de invloed van de Oranjes op Apeldoorn, wat van der Houven van Oord, projectontwikkelaar avant la lettre, voor Apeldoorn betekende. Natuurlijk komen ook de grote Apeldoornse architecten Henk en Chris Wegerif uitvoerig aan de orde.

Gepassioneerd en deskundig

Het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) is een stichting zonder winstoogmerk die gedreven wordt door een passie voor het delen van de rijke geschiedenis van Apeldoorn. Met een team van twintig deskundige en gepassioneerde gidsen bieden ze verschillende wandelingen en educatieve programma’s aan.

De Centrumwandeling belooft een boeiende ervaring te worden met geschiedenis en cultuur. De kosten voor deze betoverende reis bedragen slechts €5,- per persoon, contant te betalen aan de gids bij aanvang van de wandeling. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen voor slechts €2,-. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, en aanmelden van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!