Verlengde Koningsdag aan het Kanaal

Zaterdag 30 juli 2016

Door Gerard Oltmans

Daar doet de Kofferbakverkoop langs het Kanaal mij sterk aan denken. Het is een feest van kijken, passen, afdingen maar ook van onderling opmerkingen maken over wat er te koop is. Blijf bij een ‘bijzondere’ kofferbak staan en luister! De geestelijk gezondheid van de verkoper wordt ter discussie gesteld en door een andere adem geroemd om de prachtige spullen die hij in de verkoop heeft. Natuurlijk afgewisseld met opmerkingen over de te hoge of lage prijzen, al naar gelang de heb-behoefte van de kijker.

Ook een leuk item: de inzet van scootmobielen voor vrachtvervoer. Honden, speelgoed, koffiekarretjes… je kunt het zo gek niet bedenken. Rustig voorbijrijden en zodra je wat leuks ziet, hup stuur omgooien en er vlak voor gaan staan.

Of de blikken van de verkopers, loerend vanaf achterbank van de auto, hangend tegen de auto, in de luie stoel of het publiek totaal negerend. Wanneer de verkopers opeens beginnen op te ruimen of toe te dekken dan weet je het, het gaat zo regenen.

Echt, er is voor iedereen iets passends te vinden om de tijd door te brengen. Voorlopig nog elke zaterdag in augustus. Relaxed!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!