Help de bevolking van Oekraïne

Verlies in derby drukt AGOVV dieper in zorgen

Maandag 31 oktober 2011

Door Redactie

Van te voren wisten de spelers al dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Ten eerste was de wedstrijd natuurlijk al een echte streekderby, maar dan moet je vervolgens ook nog eens tegen de ploeg die Feyenoord uitschakelde in de beker.

Bovendien is het nog altijd onrustig bij AGOVV. Achter de schermen wordt ongetwijfeld hard gewerkt aan een nieuwe structuur, maar ook moet financieel nog aardig wat gaten worden gedicht. Spannende tijden achter de schermen, die terug te zien zijn op de velden. Die druk voelen de trainersstaf en spelers ongetwijfeld met de roep: “het moet toch op het veld gebeuren.”

Workshops en praatsessies moesten het team mentaal op weg helpen. Echter het verlies tegen degradatie kandidaat Emmen (1-0 verlies), de gehaktmolen van Volendam (6-1 verlies) en klop tegen streekgenoot Go Ahead Eagles (3-1) werken niet mee aan het vertrouwen en verlicht niet de druk op de spelersgroep.

Bij AGOVV is heel duidelijk te merken dat vertrouwen een sleutel is naar betere tijden. Tot voor kort was AGOVV een team dat dankzij onderling vertrouwen elke tegenstander kon pijnigen. Nu is een gemiddeld team door gebrek aan vertrouwen hekkensluiter. En niet meer dan dat.

Het ziet er naar uit dat daar het antwoord ligt: rust en vertrouwen. Als dat achter de schermen gecreëerd kan worden, bedrijven en investeerders eveneens vertrouwen krijgen, publiek en supporters vertrouwen krijgen, kan het vertrouwen overslaan naar de trainersstaf en spelers die het moeten doen op het veld.

Voorlopig staat AGOVV stijf onderaan met slechts 1 overwinning, 1 gelijksspel en 9 nederlagen. Vrijdag ontvangt AGOVV de huidige nummer 8 Sparta. Wederom D-Day!

Foto: Peter Vroon (Vroonphotomotion)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?