Virtuele 13e editie van ‘Licht op Herinnering’ in november

Dinsdag 25 augustus 2020

Door Redactie

Sinds 2005 organiseert ‘Licht op Herinnering’ jaarlijks een herdenkingsavond voor iedereen die wil herinneren, herdenken of gedenken. Veel kunstenaars, sponsoren en vrijwilligers maken het mogelijk dit met een wisselend programma op een respectvolle, persoonlijke manier jaarlijks te kunnen doen. Los van levensovertuiging, begraafplaats of plek waar de as verstrooid is. Iedereen is welkom.

Invulling 13de editie

“Een arm om je heen, samenkomen en ‘echt’ contact leggen. Dat moeten we nu loslaten, om straks weer te kunnen vasthouden. Een fysieke editie van ‘Licht op Herinnering’ zal er dit jaar niet plaatsvinden, geen eenvoudig besluit. Maar wel een besluit dat zorgt voor creativiteit en mooie nieuwe samenwerkingen. In samenwerking met RTV-Apeldoorn zal een interactief programma uitgezonden worden vanaf de website van Licht op Herinnering”, melden de initiatiefnemers. “Naast een live-uitzending, zal er op allerlei manieren ruimte zijn om op een persoonlijke, eigentijdse manier te herinneren, herdenken en gedenken.”

Op woensdagavond 4 november 2020 is iedereen tussen 19.00-21.00 uur welkom om digitaal mee te kijken, luisteren en beleven. Via lichtopherinnering.nl kun je online meekijken naar een ‘live uitzending’ en navigeren naar de diverse online mogelijkheden. Tijdens de live uitzending zullen er diverse momenten zijn voor muziek, kunst en creativiteit. Zélf invulling geven aan één van de gedenkmomenten tijdens deze live uitzending? ‘Licht op Herinnering’ is op zoek naar initiatieven of suggesties. Meld die van jou aan via info@lichtopherinnering.nl. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina of bekijk de oproep om jouw herinnering in te sturen.

Licht op Herinnering steunen

“2020 is een jaar waarin er veel gebeurt om ons heen. Maar ook een jaar waarin er veel níét gebeurt door de Covid-19-situatie. Dat heeft het bestuur van ‘Licht op Herinnering’ voor een lastige puzzel gezet. Daarnaast werken de financiën niet mee en is het een jaarlijkse uitdaging het financiële plaatje op orde te krijgen. Via de QR-code is het mogelijk ons een steuntje in de rug te geven. Géén ‘Licht op Herinnering’ is géén optie”, zo vindt het bestuur. “Want juist nu, in deze onzekere tijden, is troost zo belangrijk. Want ook al zijn we op afstand, we omarmen elkaar online.”
Wilt u Licht op Herinning steunen? Scan dan de QR-code hieronder.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!