Voedselbank Apeldoorn behaalt recordaantal Douwe Egberts punten met inzamelingsactie

Donderdag 25 januari 2024

Door Tristan Zandstra

Voedselbank Apeldoorn heeft met trots de resultaten van de Douwe Egberts inzamelingsactie bekend gemaakt. Het aantal opgeleverde punten komt uit op maar liefst 1.700.824 punten, wat een recordaantal is voor een inzameling van één jaar. Eerdere inzamelacties duurden twee jaar lang. Naar schatting kunnen ongeveer 2600 pakken koffie worden uitgedeeld. De organisatie is dankbaar voor de genereuze bijdragen van alle donateurs. Een speciale vermelding gaat uit naar Lionsclub Apeldoorn, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het logistieke proces.

Belangrijke actie

Een kopje koffie in de ochtend lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is zeker niet bij iedereen het geval. Anna Weuring, betrokken bij de voedselbank en deze actie legt uit. ‘’Wij geven weg wat we binnenkrijgen, koffie is erg duur en wordt daarom ook niet veel gedoneerd. Door middel van deze actie kunnen we veel mensen voorzien van koffie.” Het aantal punten dat de actie heeft opgeleverd zag de voedselbank niet aankomen. “We hadden niet verwacht zoveel punten te ontvangen binnen één jaar tijd”, aldus Anna.

Blijven doneren

Hoewel de Douwe Egbert punten actie nu is afgelopen, benadrukt de Voedselbank dat het gedurende het hele jaar mogelijk is om Douwe Egberts punten te blijven sparen. Deze kunnen dan bewaard worden voor de volgende inzamelingsactie. Ook werkt de voedselbank deze week samen met de Albert Heijn, met de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Vrijwilligers van de voedselbank staan in verschillende Albert Heijn winkels aan mensen te vragen of ze een product zouden willen doneren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!