Voetbal

Vrijdag 6 april 2012

Door Geert Westra

Apeldoorn Direct

We hadden er een in het dorp van geboren en getogen, een dorpse grappenmaker, een opvallende figuur met komieke uitstraling. Altijd in voor een grap en een grol. Apeldoorn kent ook een aantal van deze figuren en sinds kort geheel op eigen initiatief, twee debutanten. Namelijk, de initiatiefnemers van een groot en modern multi-functioneel stadion, een groots opgezette voetbaltempel. De opzet dynamisch, complex en met veel overleg.

De komedianten hebben vier locaties op het oog en daar kan nog wel wat bij; het Oranjepark, de tuinen van paleis het Loo, de markt en het weiland voor Marialust. Veel reacties hebben ze al gehad, voetbal leeft in Apeldoorn en vergeet vooral niet de wijde omgeving. De bespeler van deze goddelijke tempel wordt AGOVV, de enige plaatselijke professionele voetbalclub, met een amateuristische speelstijl en al jaren onderaan in de ranglijst van de Jupiler League.

Op 1 april bezochten ze een aantal wethouders, deze dachten eerst nog aan grap, maar alras werd duidelijk dat het bittere ernst is. De wethouders moeten toch ook vooral geloven in de stroomversnelling, de achtertuin, de onmisbaarheid en dat de ratio het wint van de emotie. Het water staat hen al aan de lippen, opmerkelijk want ik denk dan voornamelijk aan een andere sport.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?