Voor tweede jaar op rij geen Openlucht Filmfestival Berg en Bos

Woensdag 16 juni 2021

Door Redactie

Archief | Openlucht Filmfestival

“We hopen jullie allemaal terug te zien in 2021!” Dat waren de bemoedigende woorden van het Openlucht Filmfestival Apeldoorn op 8 juli 2020. Ze besloten toen vanwege alle coronamaatregelen en drukbezochte evenement voor een jaartje te skippen. Maar 1 jaar wordt nu 2 jaar, want ook dit jaar heeft de organisatie besloten om het festival te annuleren.

“Helaas moeten wij mededelen dat ook dit jaar het Vue Openlucht Filmfestival niet door zal gaan”, meldt de organisatie op Facebook. De fans van het evenement waarbij films middenin het bos getoond worden op een groot filmscherm, reageren begripvol, maar ook teleurgesteld. “Begrijpelijk, wel heel jammer! Hopelijk volgend jaar beter”, meldt Daniëlle van der Linden. En ook Michaël de Wit zegt: “Jammer! Had wel een stille hoop dat het weer kon. 2022 hebben we een nieuwe kans. Daar gaan we voor.”

‘Het is toch buiten?!’

Toch zijn er ook bezoekers die niet zo goed begrijpen waarom het festival niet doorgaat. “Waarom eigenlijk niet? Het is buiten en tegen die tijd is de vaccinatiegraad hoog”, vraagt Snien van Ravenzwaay zich af. Christel Eilander reageert: “Is toch buiten? Ik begrijp niet zo goed wat het probleem is?” Anouchka Heuving denkt wel een verklaring te hebben ervoor: “Er zal nog wel beperking gelden op aantal bezoekers, kosten baten zullen dan wel te scheef staan.”

Sanne Dikkers laat namens Accres weten wat de echte reden is: “Deze keuze is gemaakt vanwege onzekerheden met betrekking tot Corona-voorschriften en het actuele filmaanbod. Daardoor kunnen we niet de gewenste kwaliteit en beleving bieden die passend is bij de opgebouwde reputatie van het Openlucht Filmfestival op Park Berg & Bos.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!