Voor wie word jij een kerstengel dit jaar?

Woensdag 9 november 2022

Door Nikki Vredenberg

De decembermaand is voor veel mensen een gezellige tijd met vrienden en familie. Maar voor sommigen is het een periode van eenzaamheid. Hoe mooi is het dan als we in deze bijzondere tijd iets meer naar elkaar omkijken en elkaar wat meer aandacht geven? Dat kan, net als voorgaande jaren is Stichting Present op zoek naar kerstengelen. Meld je aan als kerstengel, alleen of met je gezin en bezorg een ander ook een fijne decembermaand.

Bezorg een glimlach

Tijdens de adventstijd, dat zijn de vier weken voor kerst, bezorg je als kerst engel elke week een lichtpuntje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het gaat om een klein gebaar of attentie. Je kunt een cadeautje brengen, samen een wandeling maken, een tekening maken, een kaartje schrijven, iets bakken of koken, kortom alles wat een engel kan bedenken. Het gaat om het gebaar en niet om de hoeveelheid of de prijs. Het mag ook anoniem.

Voor wie word je een kerstengel

Iedereen die om wat voor reden extra aandacht verdient komt in aanmerking voor een kerstengel. Een oudere mevrouw, een jonge alleenstaande moeder, iemand herstellende van een burn-out, een jonge vluchteling en zo zijn er nog veel meer mensen die een kerstengel kunnen gebruiken.

Organisator Mariska Bleyenbergh benadrukt dat het niet alleen om eenzame ouderen gaat: “Gisteren meldde een moeder haar dochter aan. Ze is chronisch ziek en komt na een lange tijd weer thuis wonen. Helaas heeft ze hier bijna geen contacten meer. Het zou dus heel mooi zijn als er dan iemand met haar een kopje koffie komt drinken.”

Een succes

Dit is het vierde jaar voor het engelen-project en tot nu toe is iedereen gematched. Op 10 november sluiten de inschrijvingen. Als er dan blijkt dat er meer engelen zijn dan ontvangers, of andersom, dan gaat de kant met de minste aanmeldingen langer open. “Niet iedereen neemt na de vier weken afscheid. Er zijn meerdere matches die het contact onderhouden. Ook na december,” aldus Mariska.

Ontvanger aanmelden of kerstengel worden

Aanmelden kan tot 10 november. Je kunt jezelf aanmelden als kerstengel of meld een ontvanger aan, iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken in de decembermaand. Dat mag ook een heel gezin zijn. Meer over het Kerstengel-project en over organisator Stichting Present Apeldoorn lees je op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!