Help de bevolking van Oekraïne

Voorjaarsvakantie! Wat doen we met onze kinderen?

Zaterdag 18 februari 2012

Door Rachel Rothengatter

“Tot over een week!” riepen mijn kinderen naar hun schoolvriendjes en -vriendinnetjes. Och jaaaaa, dacht ik, vakantie! Als volwassene stond ik daar tot gistermiddag wat minder bij stil. Zelf heb ik mijn werkplanning er ook wel op aangepast natuurlijk, maar verder dan het weekend had ik nog niet vooruitgedacht. Wat voor leuke dingen zal ik eens met ze gaan ondernemen? Ik ben op klein onderzoek uitgegaan naar alle leuke dingen die te doen zijn in de voorjaarsvakantie in en om Apeldoorn.

Natuurlijk kun je carnaval vieren van zondag 19 tot en met dinsdag 21 februari, maar persoonlijk kan mij dat gestolen worden. Voor mij geen polonaise! Ik kwam wel wat andere leuke dingen tegen voor de leeftijdscategorieën van 4 tot 12 jaar. De leukste die ik tegenkwam zet ik op een rij. Klik op de links voor meer informatie.

Buiten
Het leukst vind ik zelf nog wel op kraamvisite bij de schaapskooi Hoog Buurloo. Er zijn weer lammetjes geboren en de schaapsherder is aanwezig om vragen te beantwoorden en alles te vertellen over de schaapskudde en natuurlijk de lammetjes.

Film
Met wind, regen en kou is samen een leuke film kijken altijd een leuk momentje uit. Bij Apeldoorns schitterende JT Bioscoop kunnen de kleintjes op 19 februari voor € 5,- naar de kidspremière van de Sprookjesboom. De film start om 14.00 uur, maar het sprookjesachtige voorprogramma start al om 13.30 uur.

Andere films die draaien zijn o.a. Alvin en de Chipmunks 3 (AL), De gelaarsde kat 3D (6+), The Muppets NL (6+), Achtste-groepers huilen niet (9+) en nog een heel aantal andere leuke films.

Bij de Gigant kunnen ze kijken naar Patatje oorlog (6+) of Pluk van de Petteflet (5+) Och… Pluk van de Petteflet…mijn good old times eigen kleuterschool herinneringen…

Kinderworkshops
Ook erg leuk om te doen lijken mij de Ouder-kind workshops bij Workshop Atelier Apeldoorn. Deelname is op inschrijving, lees ik. Op de 20e staat fakkels maken op de planning, de 21e wrap armbanden, de 22e cakepops of mozaïek, de 23e cupcakes en de 24e kun je bonbons maken.

Sportief

Ook sportief gezien kunnen ze hun hart ophalen. Er is een voorjaarsvakantie-instuif gepland op dinsdag 21 en donderdag 23 februari. Gezellig sporten in je vakantie!

Elke laatste vrijdag van de maand kun je Disco Zwemmen bij Aquacentrum Malkander. Op vrijdag 24 februari kunnen kinderen vanaf 10 jaar weer lekker dansen in het water op koele muziek van een DJ. Tijd: van 18.30 uur tot 21.30 uur.

Theater
Bij Orpheus kun je met kinderen van 6 jaar en ouder naar de voorstelling “Orpheus, mijn idool” Een beroemd liefdesverhaal met een knipoog naar de bekende tv-programma’s X-factor en The Voice of Holland.

Ik heb al een idee wat wij gaan doen. En jullie? Heeft iemand nog aanvullende ideeën?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film Muziek Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?