Vrijheid op het Zwitsalterrein

Zondag 6 mei 2018

Door Gerard Oltmans

Wat een weer, wat een sfeer, het leek gisteren (zaterdag 5 mei) wel het Vondelpark op het Zwitsalterrein. Overal zittende en staande mensen en mensen die het leuk hadden samen. Een beter voorbeeld van vrijheid had er niet kunnen zijn, een festival waarin de bevrijding zijn beloning kreeg.

Liberazione op het Zwitsalterrein kwam wat lastig op gang, maar later op de dag liep het snel vol. Geleerd van de vorige keer had de organisatie een enorm aantal springkussens in stelling gebracht. Kinderen blij, ouders blij. Biertje erbij en op zijn tijd een hapje eten. Nou ja, op zijn tijd… een lange rij met hongerige mensen voor de patat en de hamburgers en een volgnummertje trekken voor de exotische hap. Natuurlijk was het wachten de moeite waard, maar volgende keer wellicht nog meer leren van het Vondelpark en de barbecue meenemen. Onder de voorwaarde dat het weer zulk prachtig weer is. Per slot maakt dat 80% van het feest, ontspannen luisteren naar lekkere muziek is in de zon toch wat anders dan in de druipende regen. Maar daar was vandaag geen sprake van.

Goede muzikale verdeling trouwens, bands en singersongwriters voor de ouders en vriendenkoppels en ’s avonds diverse dj’s voor het dance-publiek. Zo’n feestje brengt kleur in het leven, vandaag thuis bijkomen en morgen weer aan de bak of niet. Want ook dat hoort bij vrijheid: zelf mogen kiezen.

Liberazione 5 mei, Zwitsalterrein

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!