Waan je in Parijse sferen bij Bistro Meester

Maandag 20 juni 2022

Door Redactie

Stap bij de van Kinsbergenstraat nummer 10 binnen en je bevindt je in Franse, intieme sferen. Het interieur, de muziek, het personeel. Ze zijn er op elkaar afgestemd. Hun doel? Jouw verwachtingen overtreffen voor een betaalbare prijs. Dat dat lukt is duidelijk: “de meeste van onze gasten zien we terugkeren en met grote regelmaat” vertelt Steffen Hummel trots. Samen met zijn partner Nathalie Dirksen en zwager Tom Dirksen runt hij sinds augustus 2021, naast de Pastazaak ook Bistro Meester. Hoe gaat het nu met ze?

Lokaal ondernemen

Dat de horeca vorig najaar weer op slot moest, daar zat natuurlijk niemand op te wachten. Toch is Hummel positief: “de zaak heeft vanaf opening twee maanden helemaal vol gezeten en juist die mensen zien we nu nog steeds terug”. Door mooie acties met lokale ondernemers te organiseren wil hij dat succes vasthouden. Zo is er eind deze maand een wijn-spijs avond in samenwerking met wijnhandel Henri Bloem en als je Apeldoorn Direct in de gaten houdt, verschijnt er binnenkort een nieuwe lezersactie met Bistro Meester.

Die samenwerking met lokale ondernemers vind Steffen belangrijk; “de kazen worden via het Kaaslokaal geleverd, we werken samen met Bakkerij Keurhorst, de Cognactheek aan de Koninginnelaan en natuurlijk wijnhandel Henri Bloem”. De verwachtingen van hun gasten overtreffen is voor Tom en Steffen een samenspel tussen inkoop van kwalitatieve producten, huisgemaakte gerechten op de kaart en uitmuntende gastvrijheid.

Goede wijn

“Ik ga voor gastvrijheid in de hoogste vorm”, vertelt Tom enthousiast. Hij is het gezicht van Bistro Meester. Zijn compagnon Steffen valt hem bij: “Inderdaad, de gasten ervaren hem zeer prettig in omgang. Hij geeft goede uitleg over de wijnen en gerechten en weet ook goed wat bij elkaar past. Bij het gerecht … en bij de gast die hij aan tafel heeft. Daar kan hij heel goed op inspelen”.

Dat merk je ook bij de rest van het team; “Tom weet goed wat hij wil een neemt zijn team daar in mee” schetst Steffen. Een personeelstekort waar veel (horeca)bedrijven nu mee te maken hebben is nog niet aan de orde. Hoewel? “We kunnen altijd goede mensen gebruiken en met name in de keuken, bijvoorbeeld een goede kok”, voeg Tom nog snel toe.

Bistro-klassiekers

De kaart is samengesteld uit een gebalanceerde optie tussen vlees, vis en vega die elke drie maanden wisselt. “Zo houden we altijd rekening met de seizoenen en bieden we nu bijvoorbeeld de vis van dit seizoen aan” vertelt Tom. Natuurlijk kun je alle gerechten ook los bestellen. De meest gekozen opties zijn toch wel de bistro-klassiekers zoals de steak tartare of carpaccio. Want die kunnen bij een bistro op het menu natuurlijk niet ontbreken.

Bij Bistro Meester reserveer je je driegangenmenu voor € 32,50 p.p. waarbij je kan kiezen uit de hele kaart. Een los (hoofd)gerecht bestellen kan natuurlijk ook. Reserveren kan via www.bistromeester.nl/reserveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!