Wachten op de verkiezingsuitslag. Te gast bij D66

Donderdag 10 juni 2010

Door Stadsmens

Als redacteur van dit mooie medium krijg je soms uitnodigingen waar je geen nee tegen kunt zeggen.  Zo ook de uitnodiging van fractievertegenwoordiger Bart Lauw van de Apeldoornse fractie van D66. Ik kwam hem tegen op de Hoofdstraat, woensdagmiddag iets over 5. Ik deed de dagelijkse boodschappen, hij was met een collega op weg om op het Stationsplein de laatste zwevende kiezers over te halen om op zijn partij te stemmen.  Het was tenslotte verkiezingsdag.

Er zou bij Bart Lauw thuis een feestje zijn waar de fractie van D66 Apeldoorn de uitslagen van de verkiezingen zou beleven. En gezellig was het. De fractie van D66 had een aantal vrienden uitgenodigd, onder andere van Leefbaar Apeldoorn, om met de TV aan, een hapje en een paar drankjes de verkiezingsuitslagen te bespreken. Tijdens de samenkomst werd Annet Denekamp gehuldigd als Koningin van D66 omdat zij altijd overal aanwezig en bij betrokken is. En Bart zelf werd als koning van het flyeren ook nog even genoemd. Ook werd Bart persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het relatief grote aantal vrouwelijke kiezers op hun partij in Apeldoorn. En dat alles natuurlijk met een knipoog.

Belangrijker was te zien dat D66 in Apeldoorn een hecht cluppie is. Met een jonge wethouder en een groep betrokken mensen, jong en oud, die zich inzetten voor de partij. Dat bleek later ook in het stadhuis waar geen enkele partij zo goed vertegenwoordigd was. Het was mooi om te zien dat het wachten op de uitslag van de verkiezingen leuk kan zijn, feestelijk ook. En net als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen werd in het stadhuis een fles champagne paraat gehouden om de overwinning te vieren. Een fles die ook bij verlies van de partij was opengegaan. Want met vrienden drink je in voor- en tegenspoed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!