Ware held (Lex’ feestje)

Maandag 12 december 2011

Door Redactie

Proppievol is het op zondagmiddag 11 december in Art Café ‘Sam Sam’. Lexolo, beter bekend als Lex Kemper, presenteert zijn eerste solo-cd: ‘Bon Vivant’. Slechts twee nummerkes speelt hij ook daadwerkelijk solo. Daarna wordt het ook proppievol op het podium.

Met Threesome Jazz speelt hij de zaal plat. Benjamin Kuijpers is het schatje van het publiek. Hij heeft dan ook een prachtige strot voor het soort jazzy songs dat de band brengt. Martin van Delden op bas en Lex leggen het perfecte tapijt voor hem neer.

Dan mag Lex pauzeren en is het de beurt aan Match Music, waarin we wederom Benjamin horen, dit keer vergezeld door Mark Beumers op gitaar. Funky, dat is het woord dat ik zocht. (Overigens, Mark heeft de techniek op Lex’ cd verzorgd.)
Vervolgens betreedt Lex wederom het podium met een uitgebreide versie van zijn Lexolo & Friends. Martin (bas), broer Wan Kemper (toetsen) en Bruno Rombouts (accordeon en fluit) staan hem bij. Edith is de zangeres die ons trakteert op prachtpopliedjes. Helemaal aan het eind maakt zij plaats voor Hans van Mastrigt en krijgen we nog wat lekkere blues (Frank Zappa! John Mayall!)

Dan lijkt de middag voorbij, maar Lex zou Lex niet zijn als hij niet nog even iets ‘kleins’ laat horen. Samen met Bruno speelt hij nog enkele akoestische stukjes. Tussen de tafeltjes.

En die cd? Twaalf liedjes, gespeeld op akoestische gitaar, voor een tientje. Lex is voor mij een ware held, dus ik kocht hem. Hij zei erbij dat het achtergrondmuziek is ‘waar je doorheen moet lullen’. Thuisgekomen speelde ik het plaatje gelijk. Erdoorheen lullen? Mij lukte dat niet. Ik werd er stil van.

 

Apeldoorn, december 2011

(camera: bazbo)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!