Ware helden (3) – “Alles alleen maar in C”

Vrijdag 11 februari 2011

Door Redactie

Ook voor een meezingkoor is een publiek, maar ik was blij dat het afgelopen was. Lexolo & Friends beklommen het podium en deelden hun prachtmuziek met ons. Het leuke van het repertoire van Lex Kemper en Martin van Delden is dat je er gericht naar kunt luisteren, maar je kunt het ook als muzikaal behang beschouwen. Heerlijk.
De ware verrassing kwam echter achteraf.

Bij de piano verzamelden zich spontaan Ton Herman, Arjen van El en Lex Kemper. Een valse piano, een geleende saxofoon en een elektrisch versterkte akoestische gitaar. Een boel improvisatietalent en een enorme hoeveelheid spelplezier. De heren tikten af en zetten ‘Sweet Georgia Brown’ in.

Ton en Arjen spelen vaker samen, dat zag en hoorde je zo. Even leek het of Lex er wat onwennig bij stond. Maar al snel hadden de drie heren aan één blik in de ogen genoeg om te weten wat of er moest gebeuren. “Alleen maar in C.”

De weinige mensen die om het biljart heen zaten, begrepen dat ze hier getuige waren van iets bijzonders. Zou het de start van een nieuwe samenwerking kunnen worden? Alsof Lex nog niet in genoeg verschillende bands speelt. Maar met hem weet je het nooit …

Een gedenkwaardig middagje in ‘Sam Sam’. Ware helden, ze bestaan nog.

Apeldoorn, 6 februari 2011

(Meer filmpjes van deze zondagmiddag zijn te vinden op YouTube.
camera: bazbo)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!