Ware Helden (5)

Vrijdag 8 juli 2011

Door Redactie

Iedere eerste zondag van de maand speelt gitarist Lex Kemper in Art Café ‘Sam Sam’. Hij heeft de opdracht om iedere keer met een andere bezetting de middag van muziek te voorzien. Afgelopen zondagmiddag 3 juli bracht hij Martin van Delden (contrabas) en Mark Beumers (gitaar) mee.
Het eerste plan was om in ‘Het kerkje’, het zaaltje, te spelen en bij mooi weer in de tuin achter het café. Het meeste volk zat echter op het terras aan de voorzijde. (Kunt u het nog een beetje volgen?)

Lex, Martin en Mark trakteerden het zonaanbiddende en langswandelende volk op zomerse klanken, Zuidamerikaanse ritmes, jazzy melodieën en poppy deunen. Eigenlijk zonde om doorheen te kletsen, maar het was ook zo gezellig.
“Kijk, daar heb je Bas. Deze is voor hem,” kondigde Lex aan en hij zette gelijk in: Frank Zappa’s ‘Sleep Dirt’. Mooi. Heel mooi, Lex.

Mooi is ook de traditionele zondagsoep die Anja Slotboom, eigenaresse van ‘Sam Sam’, traditiegetrouw op tafel zet. Het maakt dat je langer blijft zitten om te genieten van de muziek, het weer, de sfeer en een drankje. Minder mooi is dan de torenhoge rekening. Maar dat zegt meer over mijn dorst. En over de leuke mensen die ik er ontmoet.

Meer filmpjes van het optreden vindt u op YouTube. Even zoeken op ‘Lexolo’ en je hebt ze zo. Puik werk weer, Lex! Mooie samenstelling. Vaker doen?

Camera: Bazbo

Apeldoorn, juli 2011

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!