Wasmachines Omnizorg op hoogste toerental door World Team Cup 2018

Vrijdag 1 juni 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Bij Tennisclub Sprenkelaar en Tennisvereniging de Maten vindt tot en met komend weekend de World Team Cup 2018 plaats. De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. Tijdens dit toernooi hebben de deelnemers en de organisatie geen tijd de was te doen. Daarom brengen zij dat naar de Omnizorg wasserette. En daar staan ze garant voor schone frisse handdoeken, kleding en andere zaken.

Caroline Wilms Floet van Plan C (Authentiek vintage sportkleding), aan de Stationsstraat 30 is als ondernemer een echte verbinder. Ze zag haar buurman Ferry Benjamin, vrijwilliger bij de wasserette van Omnizorg, aan de slag met grote stapels kleding en handdoeken en was nieuwsgierig: ,,Ja, ik loop daar regelmatig langs en zag de bergen kleding. Ik vroeg Ferry wat dat was en hij vertelde trots dat hij de opdracht kreeg om de was te doen van het World Team Cup in Apeldoorn.”

Dat Ferry trots is, is direct te merken: ,,Ik kreeg het telefoontje van de Nederlandse Tennisbond zelf”, meldt hij. ,,Die wilden in eerste instantie alleen de handdoeken gewassen hebben. Maar gisteren werd ik weer gebeld of ik toch ook de kleding erbij wilde doen voor de atleten van Canada, Japan en Australië. Ook van Omnisport Apeldoorn krijgen we regelmatig opdrachten. Afgelopen week deden we de was voor de volleybaldames van Brazilië die hier waren voor de Volleyball Nations Leage. En tijdens het WK Baanwielrennen deden we de was voor de sporters van Nieuw Zeeland, Denemarken en Polen. Ik vind het geweldig, dat ze ons weten te vinden. Misschien ook niet zo gek omdat we nog een van de weinige wasserettes in Apeldoorn zijn en we doen ons werk goed en met veel plezier. En het is voor ons ook nog eens een mooie bron van inkomsten.”

Samen met medewerkers bij de wasserette wordt de was met zorg gewassen gevouwen en weer afgeleverd bij de opdrachtgever waardoor de sporters er uit uitzien om door een ringetje te halen. En op de vraag om hoeveel handdoeken het nu gaat zegt Ferry: ,,Per dag wassen we ongeveer 36 kilo handdoeken en die zijn goed voor vier wasmachines. En dan nog de kleding, de machines maken overuren. En dan ga ik ’s zaterdags ook gewoon door.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!