Wat aten wij?

Donderdag 8 augustus 2013

Door bazbo

Van die enorme durum-wraps, gevuld met een gehaktmengsel en daarnaast een salade.

Voor drie grote of vier kleinere eters:
Verhit een beetje olie in een pan en bak 500g rundergehakt rul. Gesnipperde rode ui en een bosuitje erbij en meebakken. Groene paprika in stukjes erbij en ook meebakken. Dan een fikse hoeveelheid taco-kruiden. (Ik haal die bij de kruidenman op de zaterdagmarkt: puur natuur, geen conserveringsmiddelen en geen zout.) Drie blikjes tomatenpuree erbij. Eetlepel zoet paprikapoeder en een theelepel scherp paprikapoeder. Op smaak brengen met zout. Blik kidneybonen uit laten lekken en toevoegen. Goed doorwarmen.
Mengsel verdelen over drie (of vier) wraps en oprollen. In een ingevette ovenschaal of braadslede leggen. Insmeren met olie. Geraspte kaas en paneermeel eroverheen. Met olie besprenkelen. Tien minuten laten gratineren onder grill of in oven.
Salade: wat je maar wilt. Ik had allerlei jonge bladsla, komkommer en radijs. Dressing van witte wijnazijn, zout, peper, zoetstof, peterselie, oregano en een goede olijfolie.

En wat aten jullie?


Apeldoorn, augustus 2013

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?