Wat aten wij?

Donderdag 8 augustus 2013

Door Redactie

Van die enorme durum-wraps, gevuld met een gehaktmengsel en daarnaast een salade.

Voor drie grote of vier kleinere eters:
Verhit een beetje olie in een pan en bak 500g rundergehakt rul. Gesnipperde rode ui en een bosuitje erbij en meebakken. Groene paprika in stukjes erbij en ook meebakken. Dan een fikse hoeveelheid taco-kruiden. (Ik haal die bij de kruidenman op de zaterdagmarkt: puur natuur, geen conserveringsmiddelen en geen zout.) Drie blikjes tomatenpuree erbij. Eetlepel zoet paprikapoeder en een theelepel scherp paprikapoeder. Op smaak brengen met zout. Blik kidneybonen uit laten lekken en toevoegen. Goed doorwarmen.
Mengsel verdelen over drie (of vier) wraps en oprollen. In een ingevette ovenschaal of braadslede leggen. Insmeren met olie. Geraspte kaas en paneermeel eroverheen. Met olie besprenkelen. Tien minuten laten gratineren onder grill of in oven.
Salade: wat je maar wilt. Ik had allerlei jonge bladsla, komkommer en radijs. Dressing van witte wijnazijn, zout, peper, zoetstof, peterselie, oregano en een goede olijfolie.

En wat aten jullie?


Apeldoorn, augustus 2013

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!