Nieuwsoverzicht Stad Wat aten wij?
Wat aten wij?
Donderdag 8 augustus 2013
Door Redactie
Van die enorme durum-wraps, gevuld met een gehaktmengsel en daarnaast een salade.
Voor drie grote of vier kleinere eters:
Verhit een beetje olie in een pan en bak 500g rundergehakt rul. Gesnipperde rode ui en een bosuitje erbij en meebakken. Groene paprika in stukjes erbij en ook meebakken. Dan een fikse hoeveelheid taco-kruiden. (Ik haal die bij de kruidenman op de zaterdagmarkt: puur natuur, geen conserveringsmiddelen en geen zout.) Drie blikjes tomatenpuree erbij. Eetlepel zoet paprikapoeder en een theelepel scherp paprikapoeder. Op smaak brengen met zout. Blik kidneybonen uit laten lekken en toevoegen. Goed doorwarmen.
Mengsel verdelen over drie (of vier) wraps en oprollen. In een ingevette ovenschaal of braadslede leggen. Insmeren met olie. Geraspte kaas en paneermeel eroverheen. Met olie besprenkelen. Tien minuten laten gratineren onder grill of in oven.
Salade: wat je maar wilt. Ik had allerlei jonge bladsla, komkommer en radijs. Dressing van witte wijnazijn, zout, peper, zoetstof, peterselie, oregano en een goede olijfolie.
En wat aten jullie?
–
Apeldoorn, augustus 2013
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer lezen over stad
Redactie
De redactie bestaat uit een eindredacteur, hoofdredacteur, fotografen en een aantal verslaggevers. Zij gaan geregeld op pad om verhalen te maken over onderwerpen die spelen in Apeldoorn. Dit kan bijvoorbeeld een nieuw restaurant zijn, werkzaamheden aan een straat of dingen waar Apeldoorners graag hun verhaal over kwijt willen.
Berichten van Redactie
REACTIES