Wat aten wij?

Woensdag 20 april 2011

Door Redactie

Witlofbroccolipaddenstoelenmosterdsoep (foto: bazbo)

“Ik ben debiel,” denk ik wel eens. Is het net écht lente met mooi weer, aangename temperatuur en lekker veel zon, ga ik een herfstsoep maken. Maar in de lente smaakt hij ook, hoor. Probeer het eens, zou ik zeggen. En wedden dat u na afloop tegen mij zegt: “Valt best wel mee, hoor. Zó debiel ben je nu ook weer niet!” (Ik dank u voor het compliment. En eet smakelijk!)

Ingrediënten voor 1 liter:
100 g spekjes
paar (grote) champignons, in plakjes
2 stronkjes witlof
klein stronkje broccoli
1 l (paddenstoelen)bouillon
1 eetlepel grove mosterd

1. Bak de spekjes in een (soep)pan.
2. Bak de plakjes champignons mee.
3. Snijd de witlof in reepjes en bak even mee.
4. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Bak ook deze even mee.
5. Voeg de bouillon toe. Laat tien minuten koken.
6. Schep de mosterd door de soep.

En wat at u vanavond?

Apeldoorn, april 2011

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!