Wat is de overeenkomst tussen een hond en een asielzoeker?

Vrijdag 2 augustus 2013

Door StrangeArt

Er was eens een kreupele hond met een gecompliceerde breuk in zijn voorpoot. Het baasje had geen geld voor de 2000 euro kostende operatie. Omdat hij toch medelijden met het dier had gaf hij pijnstillers. Het baasje werd in hoger beroep schuldig bevonden aan overtreding van artikel 36:

Het is verboden om zonder redelijk doel of met overschrijding van hetgeen ter bereiking van zodanig doel toelaatbaar is, bij een dier pijn of letsel te veroorzaken dan wel de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Een ieder is verplicht hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen

Er was eens een zes jarig meisje uit Georgië die weken voor ze werd uitgezet koorts, neusbloedingen en tekenen van bloedarmoede vertoonde. De doktersassistente in het asielzoekerscentrum weigerde haar door te sturen naar een huisarts. Haar ouders brachten haar uiteindelijk toch naar een huisartsenpost. De huisarts schreef een bloedtest voor, de doktersassistente stelde de test een week uit. Het doodzieke meisje werd op het vliegtuig gezet naar Polen, eenmaal uitgezet bleek zij te lijden aan acute leukemie. (Bron: Volkskrant)

En wat is nu de overeenkomst tussen de hond en de asielzoeker? Beiden kregen paracetamol.

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump. Over de foto: Laten we onbezorgd feestvieren we leven immers in een humanitair land.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!