Wat maakt mij nou echt gelukkig!?

Donderdag 10 juli 2014

Door Rianne

Wikimedia

In Apeldoorn kunnen we voor bijna alles terecht. Maar toch willen we steeds meer en meer; meer winkels, meer evenementen, noem maar op. Ook wijzelf willen steeds meer; gadgets, kleding en geld.

Zelf ben ik in het bezit van een MacBook, een iPhone en kledingkasten vol met kleding waar nog veel kaartjes aan hangen. Verder heb ik een camera en een tablet die ik nooit gebruik. Steeds als er iets nieuws uitkomt wil ik het hebben! Voor een uurtje maakt het me heel gelukkig… Maar daarna? Ik heb eigenlijk alles al wat ik nodig heb. Daarnaast wen ik snel aan materialen, want na een week vind ik het al niet meer bijzonder. Eerlijk gezegd ben ik nu ook niet gelukkiger met mijn iPhone dan dat ik was toen ik nog een oude Nokia had.

Wat ben ik toch hebberig! En vaak als het aankomt op een paar cent geven aan een dakloze of een goed doel zeg ik zoals bijna elke Nederlander nee. Toch zullen zij er gelukkiger van worden dan ik. Ik kan wel weer een nieuwere versie van de iPhone kopen… Maar of dit mij gelukkiger maakt? Ik denk ook dit keer van niet.

Het kan ook anders! Als een vriendin weinig geld heeft of zich slecht voelt verras ik diegene graag met een cadeautje, een dagje weg, of iets in die richting. Want wat mij pas echt gelukkig maakt is het gelukkig zien van anderen; het gelukkig maken van anderen!

Kunnen we dit niet gewoon wat vaker doen? Niet alleen aan jezelf denken, maar anderen verrassen met iets kleins, het hoeft bijna niks te kosten. Sterker nog; het kan ook gratis… Geluk van anderen zorgt voor geluk van jezelf!

Wat maakt jouw gelukkig?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!