Week van de Opvoeding

Woensdag 26 september 2012

Door Redactie

De Apeldoornse Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) vieren van 1 tot 7 oktober de ‘Week van de Opvoeding’. De week is een landelijk initiatief bedoeld om opvoeden positieve aandacht te geven. Tijdens de ‘Opvoedweek’ zijn er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Hoogtepunt van de week is de feestelijke Opvoedmarkt die op woensdagmiddag 3 oktober in Dok Zuid plaatsvindt.

Het CJG heeft tijdens de Opvoedweek voor kinderen, jongeren én ouders veel leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Zo is er een verkiezing van de leukste opa of oma voor kinderen. Jongeren discussiëren met elkaar over verschillende thema’s zoals respect, identiteit en seksualiteit tijdens het CJG Jongerendebat. Voor ouders is er onder andere een interactieve avond ‘Opvoeden leuk! Maar soms lastig?’ en een workshop ‘praten met gebaren’ voor ouders van baby’s en peuters.

Feest tijdens CJG Opvoedmarkt

Hoogtepunt van de week is de ‘CJG Opvoedmarkt’ op 3 oktober. De CJG Opvoedmarkt is een feestelijke bijeenkomst voor jong en oud. Er zijn onder andere sportactiviteiten, dansdemonstraties en leuke workshops. Ook reikt wethouder Paul Blokhuis de prijzen uit voor twee wedstrijden: de verkiezingen van de liefste/leukste opa en/of oma en de mooiste en gezondste lunch. Iedereen is vanaf 14.30 – 17.00 uur van harte welkom in Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

Vier Apeldoornse CJG’s

Over Apeldoorn verspreid zijn er vier CJG’s: aan de Eglantierlaan; de Asselsestraat;  Pythagorasstraat (Noord) en in dokZuid aan de Wormenseweg. Het CJG is er voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, ouders en verzorgers, maar ook toekomstige ouders en alle mensen die met kinderen werken. Iedereen krijgt antwoord op de meest uiteenlopende vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Bij het CJG werken veel professionals samen op het gebied van jeugdgezondheidszorg en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.cjgapeldoorn.nl

Activiteiten

De activiteiten die in het kader van de Week van de Opvoeding in Apeldoorn plaatsvinden kunt u terug vinden in onze agenda.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!