Weg rotonde, welkom terug verkeerslichten

Donderdag 14 juni 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Een tijdje geleden blogten we er al over, maar nu is het dan echt een feit. De verkeerslichten op de Arnhemseweg ter hoogte van Centraal Beheer zijn weer terug.

Ze stonden er natuurlijk vroeger al, maar toen kwam in 2003 de rotonde. Dit zou volgens deze statistieken en dit betoog veiliger zijn. Maar nu zijn de verkeerslichten weer terug. Is dit nu niet onnozel belastinggeld verspillen vroegen wij ons hier af op Apeldoorn Direct?

Mariska Schok reageerde hierop namens de gemeente. Ze zegt over deze kwestie: “De rotonde Laan van Malkenschoten /Arnhemseweg is in 2003 aangelegd. Op dat moment was er nog geen sprake van uitbreidingsplannen van Achmea, de Politieacademie en van enkele andere bedrijven in de omgeving. De keuze voor een rotonde was op dat moment de juiste.

In de nabije toekomst breidt Achmea uit van 1800 naar 4800 arbeidsplaatsen. Ook andere bedrijven hebben uitbreidingsplannen. Hierdoor zal het veel drukker worden op de Laan van Malkenschoten, de Kayersdijk en de Arnhemseweg. Ook in de oude situatie liet de bereikbaarheid van het bedrijventerrein soms al te wensen over. Hiervan hadden vooral het autoverkeer en het openbaar vervoer last.

Zonder maatregelen zal de bereikbaarheid slechter worden. Voor de verwachte verkeersstromen zijn kruispunten de beste oplossing voor een efficiënte verkeersafwikkeling. Daarom worden de twee rotondes vervangen door kruispunten. De gemeente pakt de knelpunten aan in samenwerking met een aantal bedrijven en de provincie Gelderland. Al die partijen betalen daar ook aan mee.”

Ze zijn er dus weer… niet alleen van uw geld betaald. En dan niet door rood rijden, anders krijg je met mij te maken!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?