wegener in de bocht

Maandag 29 november 2010

Door Peter Eemsing

De Wegener redacties zijn afgelopen zaterdag een eenzijdig potje moddergooien richting Mecom begonnen in hun kranten, ik wil onderstaand stukje onafhankelijke opinie dan ook niemand onthouden. Of ik het er mee eens ben laat ik in het midden, het is gewoon een andere manier van kijken 😉

Column uit reclameweek!
Het gelijk van Mecom
29-11-2010
Het Deense Mecom, sinds 2008 moederbedrijf van het ‘oer-Nederlandse’ Wegener, wil serieus ingrijpen. De Raad van Commissarissen wil het bedrijf radicaal hervormen en vreest dat daarbij mogelijk niet alle lokale Wegener-kranten overeind kunnen blijven. En daarmee zijn de rapen dus gaar.
Stentor-hoofdredacteur Alex Engbers claimt dat niet alleen de Stentor maar ook heel Wegener jaar na jaar een uitstekend rendement draait. Ik vrees dat deze hoofdredacteur te weinig kaas heeft gegeten van het zakelijke Wegener en popel van nieuwsgierigheid naar een goede onderbouwing van dit statement.

Sinds de roemruchte jaren ’80 waarin Wegener en Arcade heel verrassend maar ook zeer risicovol de krachten bundelden, is het altijd min of meer aan het rommelen gebleven bij Wegener. Het leek erop dat het familiebedrijf destijds steeds meer in haar schulp kroop: titels werden samengevoegd, een aantal activiteiten werd afgestoten en nog kon de gewonde reus slechts ternauwernood het vermoeide hoofd boven water houden. Tot dan eindelijk de Denen in beeld kwamen.
De Mecom-visie, dat wil zeggen radicaal ingrijpen, is de enig juiste om de Wegener-vlag ook de komende jaren te doen wapperen. Dat ondertussen het ouderwetse redactie-bolwerk sinds het ontslag van Joop Munsterman weigert met het moederbedrijf te praten, is niet alleen dom, maar ook gemakzuchtig. Dat laatste straft zichzelf in de loop der tijd ongetwijfeld af. Erger is dat Engbers niet alleen kakelt over een uitstekend rendement van heel Wegener, maar ook nog eens claimt dat het hier om een gezond, toekomstgericht bedrijf gaat. Dan vraag ik me af waaruit de toekomstgerichtheid van Wegeners’ hoofdredacteuren mag blijken?

Een stelletje jengelende kinderen die het op een huilen zetten omdat hun moeder hun favoriete speeltje dreigt af te pakken, kun je nauwelijks ‘toekomstgericht’ noemen.
Auteur : Nicolette Hulsebos

http://www.reclameweek.nl/column/het-gelijk-van-mecom-(15524).html

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!