Wereldverteldag in CODA

Dinsdag 18 maart 2014

Door Redactie

CODA

Op Wereldverteldag (World Storytelling Day) worden jaarlijks wereldwijd door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld. Het thema dit jaar is ‘Monsters en Draken’. Het Vertelgenootschap Apeldoorn vertelt op 20 maart om 15.30 uur en 16.00 uur verhalen voor de jeugd CODA Centrale Bibliotheek, dok Zuid en CODA Bibliotheek De Maten. Toegang is gratis.

Als het westelijk halfrond nog slaapt, zijn ieder jaar op 20 maart in Azië en Australië de eerste vertellingen al te horen. Als later de verhalenvertellers op het oostelijk halfrond nog nagenieten van hun optredens, worden in Amerika en Canada de eerste verhalen verteld.

De datum 20 maart is niet toevallig gekozen. Het is het begin van de lente en de herfst in respectievelijk de noordelijke en zuidelijke helft van de wereld. De hele wereld is op dezelfde dag met verhalen bezig, vertellend en luisterend.

Daardoor wordt de verbondenheid van mensen overal ter wereld op een bijzondere manier benadrukt. Bovendien schenkt Wereldverteldag wereldwijd aandacht aan de kunst en het ambacht van de verhalenverteller.

Het Vertelgenootschap Apeldoorn doet ook dit jaar weer actief mee! In Apeldoorn zijn de vertellers niet alleen bij CODA actief, maar vertellen zij ook op scholen en in verzorgingstehuizen. Het genootschap bestaat uit twaalf enthousiaste vertellers die 365 dagen per jaar warm lopen voor verhalen, maar op en rond 20 maart in het bijzonder.

Voor meer informatie en andere activiteiten van het Vertelgenootschap op en rond Wereldverteldag zie de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!