Wethouder Nathan Stukker opent ‘de Bron van Geluk’

Vrijdag 24 augustus 2018

Door Redactie

De Bron van Geluk een instituut voor Tai Chi, Chi Kung en Mindfulness is de organisatie van docent Douwe Geluk. Deze organisatie opent op 29 augustus 2018 een nieuwe extra locatie aan de Soerenseweg 105, 7313 EJ Apeldoorn. Op deze dag is er een groot gratis open huis festival, waarbij de wethouder sport van Apeldoorn Nathan Stukker aanwezig zal zijn om de nieuwe locatie te openen.

De Bron van Geluk is een gestart door Douwe Geluk. Douwe vond het curriculum bij andere Tai Chi scholen in de regio wat karig en besloot het zelf heel anders aan te pakken. „Al jaren beoefen ik de kunst van Tai Chi Chuan maar ook Qi Qong en Mindfulness en heb altijd onder meerdere leraren tegelijk getraind. Wat je tegenwoordig ziet is dat veel scholen zo’n enorm commerciële inslag hebben dat samenwerken uitblijft en afgunst vaak de boventoon voert”. In 2012 zette Douwe Geluk een nieuwe stap en startte de Bron van Geluk in het mooie Apeldoorn. De school staat voor kwaliteit en biedt veel mensen met een medische klacht en/of aandoening ook aanpasbaar sporten aan.

Douwe Geluk is een bekende Tai Chi Chuan beoefenaar, hij heeft vele wedstrijden gedaan en ook verschillende titels gewonnen. De ‘Bron van Geluk’ is een school waar alles bij elkaar komt. „Tai Chi is bewegen als water, dus bewegen middels een vorm zonder ook maar een keer helemaal stil te staan. Bij veel Tai Chi scholen waar ik kwam, of contact mee heb voert stijf bewegen de boventoon en is er een enorme afkeer tegen het doen van wedstrijden. Een goede Tai Chi docent biedt het programma zo compleet mogelijk aan en ondersteunt juist de ambities van de leerlingen.”

Tai Chi is echt voor iedereen

Douwe Geluk heeft een passie en persoonlijke drijfveer om zijn kennis te verspreiden. „Ik leer mensen hoe lichaam en geest van invloed kunnen zijn op hun gezondheid. Ook mensen met bijvoorbeeld fibromyalgie, copd, reuma, doen mee en leren te voelen wat wel kan, maar zeker ook wat niet kan. Door middel van mijn lessen wordt de gezondheid van de deelnemers ondersteund door middel van de Chi levensenergie.” De Bron van Geluk in Apeldoorn geeft les in meerdere stijlen Tai Chi zo is er de alom bekende Yang stijl, de Wu stijl, maar ook de Chen, Shaolin en Wudang. Vele methoden voor iedereen te leren. Elke stijl heeft weer zijn specifieke kenmerken en specialisaties wat bewegen betreft. Ook verschillende vormen van Chi Kung en Nei Qong zijn te leren bij de Bron van Geluk in Apeldoorn.

Gratis ‘Open Huis’ Tai Chi Festival Apeldoorn

Op 29 augustus is het grote Opening Festival van de nieuwe locatie aan de Soerenseweg 105 7313EJ in Apeldoorn. Alle lessen zijn in Apeldoorn en de regio, personal training of personal coaching zijn ook af te nemen als u verder weg woont. „Het Tai Chi, Chi Kung en Mindfulness bij de Bron van Geluk is op geheel eigen niveau te beoefenen. Iedereen is gelijk en kan er op zijn of haar niveau veel leren binnen mijn lessen.”, vertelt Douwe Geluk.

Via www.tai-chi-geluk.nl is alle informatie over de Bron van Geluk Apeldoorn te vinden. Douwe Geluk nodigt iedereen uit om naar zijn gratis evenement te komen en te ervaren wat Tai Chi kan doen. „Naast alle gezondheidsaspecten is plezier en lekker bewegen het meest belangrijk” aldus Douwe Geluk. De grote opening met Douwe Geluk en Nathan Stukker en vele anderen wilt u niet missen.

Wilt u naar het Gratis Tai Chi, Chi Kung en groepslessen evenement let op:
Op woensdag 29 augustus 2018 om 10:00: Asselsestraat 167, 7311 EK Apeldoorn
Op woensdag 29 augustus 2018 om 19:30 Soerenseweg 105, 7313 EJ Apeldoorn
Wilt u meer informatie bel met: 06-51820257, E-mail: fuyuan.apeldoorn@gmail.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!