Help de bevolking van Oekraïne

Wielerbaan Omnisport 1 oktober weer open

Woensdag 27 augustus 2014

Door Redactie

Redactie

De gemeente Apeldoorn heeft opdracht gegeven het huidige baanvlak van de Omnisport wielerbaan te repareren als tijdelijke oplossing. Dit maakt veilig baanwielrennen vanaf 1 oktober 2014 weer mogelijk. Later dit jaar wordt een besluit genomen over het geheel vervangen van het baanvlak.

De KNWU heeft in februari dit jaar de trainingen in Omnisport gestaakt vanwege het risico op verwondingen bij haar baanwielrenners. Bij valpartijen kwamen grote houtsplinters los van de baan. Er werd besloten om de wielerbaan te sluiten in afwachting van onafhankelijk onderzoek. In mei concludeerde de Stichting Hout Research (SHR) uit Wageningen dat door meerdere oorzaken sprake is van bovenmatig splinteren. Dit probleem kan alleen worden verholpen door het baanvlak te vervangen.

De gemeente heeft aannemer Sander Douma aansprakelijk gesteld en is met hem in overleg getreden over een oplossing. Het zorgvuldig bepalen van een standpunt over de toekomst van de wielerbaan en het beantwoorden van de vraag op welke wijze de aansprakelijkheidsprocedure moet worden voortgezet vergt de nodige tijd. Omdat een gesloten wielerbaan de belangen van de KNWU, wielervereniging De Adelaar en de exploitant van Omnisport ernstig schaadt, is gezocht naar een tijdelijke oplossing.

Die tijdelijke oplossing houdt in dat aannemer Douma in september de huidige baan zodanig repareert dat het risico op grote splinters voor een langere periode wordt weggenomen. De kosten van deze tijdelijke oplossing bedragen € 18.000,-.

De gemeente houdt aannemer Douma overigens onverkort aansprakelijk voor de gebreken aan de wielerbaan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?