Winkels wisselen van wacht in het centrum van Apeldoorn

Woensdag 5 september 2018

Door jaimypoeles

Volle en lege containers werden afgelopen zondag door de Hoofdstraat van Apeldoorn gerold: Schuurman Schoenen gaat verhuizen. De schoenendozen worden afgestoft en in het nieuwe magazijn geplaatst. De nieuwe winkel van Schuurman Schoenen opent donderdag 6 september haar deuren, gevestigd in het oude V&D-pand aan het begin van de Hoofdstraat. Assistent bedrijfsleider Natasja Memelink heeft er zin in: ,,Door de verbouwing in de Oranjerie was het de laatste tijd rustig in de winkel. Daardoor hadden we meer tijd om ons voor te bereiden op de verhuizing, maar we hebben veel zin in om er weer vol tegen aan te gaan in ons mooie nieuwe pand!”

In tegenstelling tot eerdere berichten over de leegloop van een deel van de Hoofdstraat, lijkt het tij voor nu gekeerd. Schuurman Schoenen is namelijk niet de enige schoenenwinkel die hun oude stek omruilt voor een nieuwe plek. Oxener Shoebox heeft zich van de Mariastraat verplaatst naar de Korenstraat. De ballonenboog boven de entree verwelkomt de klanten feestelijk.

Wanneer je door de stad loopt kan worden opgemerkt dat deze ballonnenbogen niet uniek zijn: ook Direct Lampen heeft hun licht aan gedaan in de Hoofdstraat en zijn nu ruim een week geopend. De pop-up outlet zal minimaal vier maanden haar deuren openhouden. ,,Wij kijken dan ook erg uit naar de aankomende maanden”, aldus algemeen manager Tim Lebrechthausen. Met de komst van LAB02 blijft ook de Paslaan niet achter: een conceptstore waar je lifestyle, interior- en stationery-items kunt vinden van meer dan 70 designers en ondernemers. Daarnaast is er bij LAB02 ruimte voor netwerkborrels, workshops, proeverijen en andere events.

Niet alleen de Hoofdstraat en haar zijstraten zijn aan verandering onderhevig. Ook op het Leienplein is een nieuwe winkel te vinden: NOA NOA for Woman. De winkel wordt omschreven als het jongere zusje van haar buurvrouw Buining by Anna van Toor. En bij verschillende panden duiken nog steeds posters op met de mededeling ‘te huur’ en er wordt nog volop verbouwd. Eén ding mag dus duidelijk zijn: de reuring in het centrum van Apeldoorn is nog niet voorbij en de wisseling van de wacht maakt het tot een compleet en divers winkelgebied.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!