Winnaar bazbo-Winterfoto-wedstrijd 2010/2011 bekend!

Zondag 20 februari 2011

Door Redactie

Kanaalpark, december 2010

De winnaar van de grote bazbo-Winterfoto-wedstrijd 2010/2011 is bekend. De organisatie heeft er lang over gedaan, maar uiteindelijk is men definitief eruit. Dit was echt de allerbeste inzending van dit jaar.

“Het was een zeer moeilijke beslissing,” aldus Bas Langereis, voorzitter van de vakjury. “Maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen. Deze foto is echt de mooiste inzending die we hebben mogen ontvangen. Er is veel talent in Apeldoorn, als het om foto’s gaat. We zijn er trots op dat dit talent heeft meegedaan aan onze fotowedstrijd.”
De foto toont een beeld uit het Kanaalpark. “Het wit-zwart-kleurenspectrum komt zó mooi naar voren op deze plaat,” legt Langereis uit. “Het vervreemdende effect van de bevroren flora en de witte wereld komt hier bijzonder goed tot zijn recht. Schitterend lijnenspel en magische lichtinval maken dit tot het hoogtepunt van de fotografie van de hedendaagse kunst.”

De fotowedstrijd had dit jaar te kampen met een aantal tegenvallers, zo vernemen we van de jury, die niet alleen bestaat uit de bekende Apeldoornse schrijver Bas Langereis, maar ook zijn alter ego bazbo. Het grootste euvel blijkt te hebben gelegen in het feit dat hij wel mee had willen doen met de fotowedstrijd van ApeldoornDirect, uitgeschreven door Peter Vroon, maar vergeten was zijn bijdrage in te sturen. Daarop volgde het lepe plan om dan maar een heel nieuwe fotowedstrijd uit te schrijven, maar die vergat Langereis eveneens online te plaatsen.
Het resultaat is de enigszins teleurstellende respons op de bazbo-winterfotowedstrijd. Er was één inzending. “We hadden graag Peter Vroon en Jeroen Taalman gezien als deelnemer, maar omdat zij niet van de wedstrijd op de hoogte waren, hebben we helaas van deze twee kanjers geen bijdrage,” aldus Langereis.
De enige inzending is dan ook van bazbo zelf.

Niettemin feliciteren wij de winnaar met de prijs van €20.000 euro. bazbo heeft al laten weten dat hij het prijzengeld gaat gebruiken bij zijn gemeentelijke aanvraag voor een eigen glasbak voor zijn woning.

Apeldoorn, februari 2011

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!