WK Baanwielrennen, Apeldoorn heeft er zin in

Maandag 19 februari 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Een stralende zon een strakblauwe hemel en ijzig koud is het als wethouder Nathan Stukker en toernooidirecteur WK-Baanwielrennen Bobbie Traksel de eerste fiets in de lantaarnpaal hangen bij het Omnisport centrum aan de Voorwaarts. Apeldoorn maakt zich klaar voor dit internationale toernooi dat gehouden wordt van 28 februari tot 4 maart aanstaande.

,,Baanwielrennen is snelheid, sensatie en spektakel. Meer dan 350 renners en rensters uit ruim veertig verschillende landen maken hier hun opwachting. Maar bovenal gaat het in 2018 een historisch WK worden. Op basis van de resultaten van de afgelopen maanden hebben wij als Nederland nog nooit zoveel kansen gehad op medailles. Op woensdagavond bijvoorbeeld op de Teamsprint (mannen en vrouwen) en Scratch, maar ook op donderdag Keirin en Scratch, vrijdag Omnium, zaterdag Individuele achtervolging en Sprint en zondag is natuurlijk de Keirin voor vrouwen en de Koppelkoers. Het beloofd dus een waar spektakel te worden”, aldus Bobbie.

Wethouder Nathan Stukker is vooral trots: ,,De wereldkampioenschappen zijn een feest voor sport, samenleving en het bedrijfsleven. En, we hebben als Apeldoorn bewezen dat wij een groot toernooi kunnen organiseren. Denk maar een terug aan de Giro en onlangs Serious Request.”

Apeldoorn is er klaar voor. Op 27 februari is de openingsavond, Bobbie: ,,Het wordt een spectaculaire avond met bekende sporters, topartiesten en sportieve elementen. Een niet te missen evenement. Kaarten voor de openingsavond zijn te koop vanaf € 10,75 via www.wkbaanapeldoorn.nl Daar kunnen ook de overige tickets worden besteld.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!