WOB-verzoek winkelcentrum Omnisport (1): bemoei je met je eigen zaken!

Donderdag 13 juni 2013

Door Niels Damstra

Niels Damstra

Het Omnisport winkelcentrum, ook zoiets. Een nieuw winkelcentrum voor grootschalige winkels, zoals MediaMarkt en Telstar. Het nieuwe winkelcentrum is bedoeld voor klanten die er gericht hun aankopen komen doen, terwijl de binnenstad het primair zou moeten hebben van klanten die aan het ‘funshoppen’ zijn.

Er is echter één potentieel probleem. Ingewijde boze tongen beweren dat enkele winkels het stekkertje eruit hebben getrokken. Ze willen niet meer in het nieuwe winkelcentrum komen te zitten. Reden? Tijden veranderen, bla bla bla. Of dit echt het geval is, is mij nooit officieel bevestigd, maar zo wel dan zit je met een lelijk leeg pand. Bij enkele personen is de vraag gerezen wie er in dit geval met de financiële gebakken peren komt te zitten. Is dit de projectontwikkelaar of de Gemeente Apeldoorn?

Daarom heb ik enige tijd geleden het initiatief genomen om de Gemeente Apeldoorn te verzoeken hier duidelijkheid over te verschaffen. Daar hebben we een mooi wetje voor in dit land, de Wet Openbaarheid van Bestuur. Die wet is er onder andere voor gemaakt om burgers de mogelijkheid te geven om de overheid te controleren. Zo kun je helemaal kapot tjekken of de overheid niet smijt met ‘ons’ geld.

Bind nu voor de zekerheid even uw ballen aan uw bureaustoel vast voor uw dagelijkse portie nieuws dat u niet verwacht. Komt ie. Berichtje van uw zo geliefde Gemeente Apeldoorn. Er komt nul komma nul inzage in de stukken die duidelijk maken of de Gemeente Apeldoorn, dus de burger, mag lappen als het winkelcentrum inderdaad leeg komt te staan. Sorry. Gaat u gewoon niks aan. U hoeft toch ook niet overal in gekend te worden? Wat niet weet wat niet deert.

Zo blijft volstrekt onbekend of de Apeldoornse burger weer een extra verhoging van de Gemeentelijke Belastingen of de WOZ kan verwachten. Maar gelukkig mag ik wel bezwaar maken van meneer of mevrouw de Gemeentevoorlichter. Dat gaan we dan maar eens doen. Wordt vervolgd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!