WSV heeft alles nog in eigen hand

Dinsdag 2 juni 2015

Door Eddy van der Poel

Nog één wedstrijd te gaan en het zal duidelijk zijn wie eersteklasser wordt en wie in de tweede klasse blijft: WSV of SDOUC. Na de eerste wedstrijd tussen beide ploegen is er nog niets van te zeggen. De kansen liggen nog 50-50. Het voordeel van de thuiswedstrijd van WSV kan ook het nadeel zijn. Dat bleek ook vanmiddag. De thuisploeg regeerde in de eerste helft overtuigend de wedstrijd, maar kon geen vuist maken in de 16. Daarbuiten speelden ze lange tijd op de helft van WSV en waren de afvallende ballen ook steeds voor hen. Pas in de laatste fase van die eerste helft gaf WSV aan ook over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Dat de rust met 0-0 werd bereikt mocht dan ook tot tevredenheid leiden. Helaas werd in de laatste minuten Niels Verschuur van het veld gedragen na een ongelukkige botsing met zijn tegenstander. Hierbij sloegen ze met hun hoofden tegen elkaar. Hij werd naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht, waar hij de komende week terug moet komen en nog wat aanvullende onderzoeken gaat krijgen. Het lijkt er op, dat hij de return in ieder geval als speler zal gaan missen. We wensen hem een spoedig herstel toe.

Direct vanaf de aftrap na de rust ging WSV op zoek naar het doel van de tegenstanders en vond dat dan ook. Een goede inzet van Olaf Kluitenberg, die voor Niels in het veld was gekomen en vorige week nog op krukken liep, maar wel meer schwung in de wedstrijd bracht met een paar fraaie acties, bracht de bal voor de schietgrage voeten van Lars Hoekman, wiens schot door de doelman nog werd gekeerd, maar de bal belandde op de grond en werd binnen getikt door Jamarro Diks 0-1. Daarna ging de thuisploeg aan het wisselen en wat agressiever spelen. Dat had succes. In de 76ste minuut belandde een inworp in het strafschopgebied op 10 meter van het doel voor de voeten van Ron Prinsen. En deze speler is van SDOUC. Hij tikte de bal dan ook snel langs de vergeefs duikende Michiel van Cranenburgh 1-1. Ondanks de goede kansen, die beide ploegen daarna nog kregen bleef het bij deze stand.Dat was mede te danken aan het uitstekende werk van in de verdediging aanvoerder Toby Bruinier, middenvelder Joren Waardenburg en aanvaller Ifè Oduguwa. Hiermee wil ik uiteraard de andere spelers niet tekort doen, maar deze spelersnamen gingen na afloop rond in de bestuurskamer en kwamen van de bestuurders van de tegenstanders.

Komende zondag de return tussen deze ploegen met dus als inzet de eerste klasse voor de winnaar. Deze wedstrijd begint als gebruikelijk om 14.00 uur en is ook weer als gebruikelijk te beluisteren via Radio Apeldoorn Sport.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!