Yvonne de Vries is Apeldoorner van het jaar 2019

Zaterdag 11 januari 2020

Door Redactie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) is vanmiddag (zaterdag 11 januari) Yvonne de Vries uitgeroepen tot de Apeldoorner van het jaar 2019.

Yvonne werkte lange tijd voor de gemeente Apeldoorn en ging onlangs met pensioen. Ze werkte mee aan verschillende boekjes over Apeldoorn en was actief bij het Erfgoedplatform. De Apeldoornse stond even met haar mond vol tanden toen ze ineens op het grote scherm allerlei foto’s van haar eigen werkzaamheden langs zag komen. ,,Ik moest hier sowieso al zijn in verband met een van de boekjes waar ik aan mee heb gewerkt, maar ik had dus geen idee dat dit zou gebeuren”, vertelt ze.

Onderbouwing

Op de oorkonde die Yvonne ontving staat omschreven dat Yvonne de titel won, omdat zij zich jarenlang inzette voor het behoud van de cultuurhistorie en het erfgoed van Apeldoorn en de dorpen. ,,Met een tomeloze inzet heeft zij eraan bijgedragen de geschiedenis zowel in woord als in beeld vast te leggen. Veel publicaties over het Apeldoorns erfgoed zijn van haar hand.” Daarnaast meldt het document dat zij 33 jaar lang als voortrekker betrokken was bij de Open Monumentendagen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!