Zevensprong wint Techniektoernooi voor 2e jaar op rij

Maandag 22 september 2014

Door Redactie

De Zevensprong

Basisschool De Zevensprong heeft vorige week een supersonische IBM-computer in ontvangst genomen. Leerlingen uit groep drie en vier hebben de computer gewonnen tijdens het Landelijk Techniektoernooi afgelopen juni. Vorig jaar sleepte De Zevensprong ook al de hoofdprijs in de wacht bij dit toernooi.

Op de vrolijk ogende IBM-computer kunnen leerlingen educatieve taal- en rekenspelletjes doen. De computer werd vorige week officieel in gebruik genomen door de vier leerlingen die met hun creatie de eerste prijs behaalden: Youri, Lucas, Joran en Kai.

‘Ontwikkel een rollende wagen’ was dit jaar de opdracht voor het Landelijk Techniektoernooi, waaraan scholen uit heel Nederland en België deelnemen. Groep 3/4 van de Apeldoornse basisschool vervulde die opdracht door twee wagens te ontwerpen. De wagens werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit hoogleraren van verschillende technische universiteiten. Het ontwerp van de vier jongens uit groep 4 werd uitgeroepen tot allerbeste tijdens het toernooi, dat gehouden werd in het openluchtmuseum in Arnhem.

Speerpunt

“We vinden het heel bijzonder dat we voor de tweede keer op rij dit Techniektoernooi winnen”, vertelt Eveline Berns, locatieleider van De Zevensprong. “Onze school vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd vertrouwd raken met techniek. Met techniek bezig zijn stimuleert reken- en taalvaardigheden. Bovendien leren kinderen zelf te onderzoeken en ontdekken. Daarom is techniek al jaren een speerpunt van onze school. We krijgen daarbij hulp van Herman Veldhuis en Hans van Zuidam, twee fantastische vrijwilligers en daarnaast van ouders uit de verschillende groepen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!