Help de bevolking van Oekraïne

‘Zuid Doet Samen’ en wijkraad Zuid slaan handen ineen

Vrijdag 20 februari 2015

Door Wijkraad Apeldoorn Zuid

Wijkraad Apeldoorn Zuid en buurtcoöperatie Apeldoorn Zuid (met het project ‘Zuid Doet Samen’) gaan vanaf heden met elkaar samenwerken. Door de handen ineen te slaan wordt het makkelijker om de gezamenlijke doelstellingen te verwezenlijken: de kracht en de mogelijkheden van de buurten in Zuid zichtbaar maken en de onderlinge saamhorigheid versterken. Hierdoor wordt Zuid leefbaarder en sociaal krachtiger.

De wijkraad is vooral sterk op fysiek gebied, de buurtcoöperatie vooral op sociaal vlak. De wijkraad heeft goede contacten richting gemeente, maar ook met bijvoorbeeld politie en woningcoöperaties. De afgelopen jaar opgerichte buurtcoöperatie Apeldoorn Zuid werkt met haar buurtassistenten van ‘Zuid Doet Samen’ die bij alle bewoners in de buurten van ‘Apeldoorn onder het spoor’ langsgaan. Hierdoor weet men goed wat er speelt in Zuid en kunnen mensen met vragen op het gebied van de zorg efficiënt worden geholpen.

Klachten, vragen en suggesties die tot het werkgebied van de wijkraad behoren worden door ‘Zuid Doet Samen’ doorgezet naar de wijkraad. Andersom verwijst de wijkraad ook door naar de buurtcoöperatie. Samen staan beide sterker tegenover gemeente en instellingen en hierdoor worden de wensen van de bewoners van Zuid beter gehoord en gediend. Door het bundelen van beide specialismen staan beide organisaties sterker tegenover andere instellingen, als er onderhandeld moet worden. Verder gaan de wijkraad en de buurtcoöperatie samen promotie- en voorlichtingsactiviteiten organiseren, en leden en vrijwilligers werven.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?