Zwaar weer voor Apeldoornse horeca

Maandag 18 januari 2010

Door Stadsmens

We maken een rondje door de binnenstad. Ons doel is om wat gevoel te krijgen bij de stand van zaken in de Apeldoornse horeca. Want hoewel het gezegde ‘een kroegbaas die niet klaagt is geen echte kroegbaas” wel een kern van waarheid in zich heeft, wordt er de laatste tijd wel heel veel geklaagd.

En de signalen dat het niet zo goed gaat zijn legio, met als meest opvallende gegeven dat het prestigieuze Stadscafé van Kinsbergen te koop staat. Maar niet alleen dat. De panden van Loca en Bizzys op het Caterplein staan er troosteloos leeg bij. De van Kinsbergenstraat biedt vooral lege restaurants, Don Quichote uitgezonderd. Het Raadhuisplein dito en (veel) later op de avond zien we een lekkere band in het Bluescafé met veel te weinig publiek en een nagenoeg lege club Entrance waar Ricardo, de aimabele deurman, zelf maar een drankje aan de bar neemt.

En natuurlijk is het niet alleen kommer en kwel. Er zijn genoeg zaken die gewoon doordraaien maar deze ledigheid geeft wel te denken. Als we nog wat doorvragen heeft niemand een echt goede verklaring. Oké, de accijns op wijnen is weer verhoogd en meer lastenverzwaringen spelen de ondernemers parten. Maar maken we zo’n rondgang op een vrijdagavond in Amersfoort laat dat toch een heel ander beeld zien. Redelijk tot goed gevulde restaurants en veel beter gevulde tot zelfs overvolle cafés. Wordt het misschien tijd voor nieuwe aansprekende zaken? Moeten we concepten zoals eten, loungen en dansen combineren zoals Manzo dat doet? Of is uitgaan toch gewoon een te dure hobby geworden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!