Help de bevolking van Oekraïne

ZwemChallenge in Aquacentrum Malkander

Maandag 14 december 2020

Door Redactie

Bij zwembad Malkander vindt deze maand de ZwemChallenge voor gezinnen plaats. Op verschillende dagen wordt de uitdaging aangegaan tussen ouders en hun kinderen. Dit doen ze om te kijken wat het zwemniveau is van de kinderen. Voldoen kinderen nog wel aan de norm die gesteld is voor het zwemdiploma dat ze ooit hebben gehaald?

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat de zwemvaardigheid van kinderen kan afnemen wanneer er niet regelmatig gezwommen wordt. In Apeldoorn hebben jaarlijks gemiddeld 45 kinderen, die de basisschool verlaten, geen zwemdiploma. Daarnaast hebben gemiddeld 60 kinderen niet meer het niveau dat zou moeten voor het hoogst behaalde zwemdiploma.

Uitdaging

Daarom kunnen gezinnen nu de ZwemChallenge aangaan in de hele maand december. Door middel van 3 blokken van 20 minuten worden kinderen en ouders uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen om het zwemniveau van de kinderen vast te stellen. Dit wordt gedaan door de onderdelen survival, race en fun & snorkelen.

Na afloop ontvangen de kinderen een deelnamecertificaat met eventueel een persoonlijk advies. Als kinderen niet meer voldoen wordt er een advies gegeven om meer te gaan zwemmen. Ook kan worden aangegeven dat er kan worden aangesloten bij een vereniging of is er de mogelijkheid om een opfriscursus of een gehele zwemopleiding te volgen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?