Zwerfjongeren halen 1000 euro op voor Kleef

Dinsdag 3 juli 2018

Door Daniel van Harmelen

De Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn heeft in totaal 1000 euro bij elkaar gelopen bij de Kleefrun. Hopman van de club Marco Betman is trots op de inzet van ‘zijn’ jongeren. ,,Geweldig hoe ze anderen kunnen helpen.”

Daar moest wel flink voor getraind worden. Met een professionele trainer en flink wat doorzettingsvermogen is dat inmiddels wel gelukt. En van de jongeren die maandagavond de cheque kwamen overhandigen blijkt een enkeling het loopvirus inmiddels te pakken te hebben. ,,Ik ben al aan het oefenen voor de Asselse twee mijl”, laat een van hen weten.

Trots

De jongeren zelf zijn ook trots, net als stichting Kleef. Misschien wel het meest trots op Cherdestiny, die zelf ook meerende bij de ‘Kleef Kidsrun en daarmee geld ophaalde.

Paul Bosman van Stichting ‘Kleef is blij met de donatie. ,,We zijn als stichting echt afhankelijk van dit soort giften en van sponsors.” Stichting ‘Kleef geeft steun en advies aan mensen met kanker en hun naasten. Betman zegt daarover ,,dat gaat deze jongeren ook aan het hart natuurlijk.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!